Lajme nga Bota

5 netë rresht protesta! Policët amerikanë u përgjigjen me dhunë protestuesve

5 netë rresht protesta! Policët amerikanë u përgjigjen me

Amerikanë kaluan natën e pestë në protesta duke brohoritur dhe duke shkatërruar rrugë e institucione të ndryshme.

Disa të hutuar, disa të mërzitur dhe disa të tërbuar nga vdekja e George Floyd, afroamerikanit që u gjunjëzua nga këmba e policit Dereck Chauvin, në qafë për 8 minuta e 46 sekonda.

Mbrëmjen e djeshme policia është përpjekur të shpërndajë turmën me plumba gome dhe gaz lotësjellës, duke mos kursyer as gazetarët mes tyre.

"Ndoshta ishte e pashmangshme që zyrtarët të ktheheshin në ushtarakë, ndërkohë që demonstratat u përhapën në të gjithë vendin këtë javë”, tha Nick Baumann.

*Burimi The Atlantic

Lexo më shumë