Lajme nga Bota

10 tërmete në 24 orë në ishujt Kanarie në Spanjë

10 tërmete në 24 orë në ishujt Kanarie në Spanjë

10 tërmete kanë tronditur ishujt Kanarie në 24 orët e fundit.

Ndonëse me magnitudë të vogël, tërmetet kanë shkaktuar dëme minimale në disa zona, ndërsa njerëzit frikësohen se një lëkundje më e fortë mund të pasojë.

Lëkundja më e fortë që u rregjistrua ishte 3.6 Rihter.

Ishujt Kanarie ndodhen në mes të pllakave tektonike të Afrikës, Euroazisë dhe Amerikës dhe për këtë arsye janë gjithnjë të ekspozuara ndaj aktiviteteve sizmike.