Kosova

Zgjedhjet në Kosovë; KQZ zyrtarizon rezultatin final

Zgjedhjet në Kosovë; KQZ zyrtarizon rezultatin final

KQZ ka zyrtarizuar ditën e sotme rezultatin përfundimtar të zgjedhjeve të 14 Shkurtit në Kosovë. Lëvizja Vetëvendosje ka marrë 49.95% të votave të cilat konvertohen në 58 mandate. Ajo ndiqet nga PDK me 16.9%, LDK me 12.64% dhe AAK me 7.07%.

Pjesëmarrja në zgjedhje ka qenë 48.78%, ndërkohë që të drejtë vote kanë pasur 1.851.927 qytetarë.

Rezultatet analitike:

Zgjedhjet në Kosovë; KQZ zyrtarizon rezultatin final

Zgjedhjet në Kosovë; KQZ zyrtarizon rezultatin final

Zgjedhjet në Kosovë; KQZ zyrtarizon rezultatin final

tiranapost.al