Kosova

Në kohën kur flasim për Open Ballkan, Vuçic të “plas bombën”: Betohem që do ruaj Kosovën si pjesë të Serbisë

Në kohën kur flasim për Open Ballkan, Vuçic të

A do të ngjallë komente edhe nga Tirana, se nga Prishtina nuk ka dyshim. Por kjo deklaratë e presidentit serb Vuçiç në kohën kur flasim për Ballkan të Hapur, dhe bashkëpunim si fqinj, vjen paradoksalisht me zhvillimet dhe kohën.

Në fjalimin e betimit si President Vuçiç thotë frazën: Betohem se të gjitha fuqitë e mia do t’i përkushtoj për ruajtjen e sovranitetit dhe tërësisë së territorit të Republikës së Serbisë, duke përfshirë Kosovën dhe Metohinë si pjesë integrale të saj.

A është normale të thuhet më kjo gjë? A është lufta ruse në Ukrainë një hapje oreksi dhe i ka dhënë zemër edhe politikanit vuçcic për të provokuar tema të tilla.