Evente

Hazizi dhe Fatima, çifti nga Afganistani i bashkohet Maratonës së Tiranës

Hazizi dhe Fatima, çifti nga Afganistani i bashkohet Maratonës

Hazizi dhe Fatima, çifti nga Afganistani, që mbërriti bashkë me refugjatët e parë që lanë vendin e tyre për shkak të luftës, ishin vrapuesit e Maratonës së Tiranës ditën e sotme. Çifti i njohur nga Afganistani të cilët u detyruan që ta braktisin vendin e tyre pasi ardhjes në pushtet të talebanëve, janë të njohur për pjesëmarrjen në maratona të ndryshme duke iu bashkuar kauzave.

Hazizi dhe Fatima, çifti nga Afganistani i bashkohet Maratonës

Kësaj here, kauza e tyre ishte për refugjatët dhe afganët të cilët në këto momente po kalojnë një situatë aspak të qetë.

Pak ditë më parë, Hazizi dhe Fatima u pritën në një takim të veçantë nga kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj në zyrën e tij, i cili i përgëzoi dy të rinjtë për angazhimin në jetën publike e posaçërisht pjesëmarrjen e tyre, bashkë me qindra vrapues të tjerë të huaj në Maratonë.