Evente

10 artistë nga bota do t’i shohim të pikturojnë muret e Tiranës! Ja çfarë do të ndodhë sipas Helidon Halitit

10 artistë nga bota do t’i shohim të pikturojnë muret e

Mural Fest fillon nesër duke sjellë një numër të konsiderueshëm prej 20 artistësh nga vende të ndryshme të botës që do të pikturojnë dhjetë mure të Tiranës.

10 artistë nga bota do t’i shohim të pikturojnë muret e

Këto godina nga më të lartat d të vishen me ngjyra nga më të ndryshmet duke sjellë një pamje tjetër në artin publik në kryeqytet.

“Vendosëm këtë këtë vit ta bënin bashkë me dekor Tiranën. Mu kërkua të bëj kuratorin dhe unë atë e ndaj me një nga djemtë më me eksperiencë, Qirjako Jozifidhis, i cili është ai që krijuar revistën e parë Carpen Diem, me eksterieret e pikturimit, ku ka përfshirë edhe Tiranën atëherë kur projektin e bënte Edi Rama me Anri Salën. Është një vazhdimësi nga lyerja ekstravagante e viteve 2001 për një rikthim të një pikturimi të pikturës monumentale”, shprehet kuratori Helidon Haliti.

10 artistë nga bota do t’i shohim të pikturojnë muret e

“Janë ndër dhjetë artistët më në zë të huaj duke nisur nga Case nga Gjermania, Manomatic nga Spanja, Same 84 nga Greqia, WD nga Indonezia,Mattia Campo nga Italia apo Wuper nga Serbia”, shton kuratori.

10 artistë nga bota do t’i shohim të pikturojnë muret e

Projekti do të zhvillohet te Komuna e Parisit, Rruga e Kosovarëve, në unazën e vogël dhe në qendër në Tiranë, në godina që shkojnë deri në 60 metra.

10 artistë nga bota do t’i shohim të pikturojnë muret e

10 artistë nga bota do t’i shohim të pikturojnë muret e

10 artistë nga bota do t’i shohim të pikturojnë muret e

10 artistë nga bota do t’i shohim të pikturojnë muret e