JETË

Si të afroheni emocionalisht me partnerin 

Si të afroheni emocionalisht me partnerin
Intimiteti emocional është baza e çdo marrëdhënieje. Nëse është dëmtuar nga thelbi, atëherë e gjithë marrëdhënia duket se bëhet e brishtë. Pasi një marrëdhënie bëhet e vjetër, ne priremi të humbasim lidhjen emocionale dhe lidhjen që shpesh mund të jetë faza fillestare e një ndarjeje. Por ndonjëherë, ne duhet të bëjmë përpjekje shtesë për ta rikthyer atë lidhje dhe për t'i vendosur gjërat në vendin e vet.

4 këshilla për ta afruar emocionalisht partnerin me ju:

1- Fillimisht, hapuni atij për të treguar anën tuaj të pambrojtur. Nëse zbuloni sekretet tuaja dhe ndani problemet tuaja me të, ai do të ndihet më rehat. Kjo do ta ndihmojë atë të humbasë veten para jush. Ai gjithashtu do të ndajë problemet e tij me ju. Por mos u përpiqni të jeni terapisti i tij duke u dhënë zgjidhje atyre problemeve. Thjesht dëgjoni ata.

2- Mos u mundoni të jeni paragjykues për çdo gjë që partneri juaj ndan me ju dhe të dilni në ndonjë përfundim. Kjo do ta pengojë njeriun tuaj të zbulojë veten e tij të vërtetë para jush. Nëse dëshironi që ai t'ju dëgjojë me kujdes, atëherë duhet së pari të jeni një dëgjues i mirë. Kjo do të krijojë një intimitet të fortë emocional.

3- Shfaqja e dashurisë fizike është një mënyrë e shkëlqyer për t'u lidhur emocionalisht me njëri-tjetrin. Bëje të kuptojë se e adhuron.

4- Së fundmi, për të krijuar lidhje emocionale, duhet të jeni lozonjare me partnerin. Dhe për këtë, ju duhet të ndiheni të lumtur me veten tuaj. Pra, mos lejoni që ndjenjat negative të shkatërrojnë paqen tuaj të brendshme, sepse kjo do t'ju pengojë të ndiheni të lirë dhe të gëzuar. Qëndrimi lozonjar do ta bëjë gjithmonë partnerin tuaj të ndihet më rehat për të qenë i lirë.

Tiranapost.al