Histori Personale

Si ta bëj fiksimin të bjerë në dashuri me mua?

Si ta bëj fiksimin të bjerë në dashuri me mua?

Jam Sophie dhe më pëlqen shumë një djalë në shkollën time. Quhet Bryan dhe më bën të më rrahë zemra kur e shoh. Njëherë bëmë detyrat bashkë dhe ishte shumë i lezetshëm dhe miqësor. Nuk e di si t`i them që më pëlqen.

Askush nuk e di që më pëlqen, veç shoqes time të ngushtë. Ajo mendon që duhet të jem e sinqertë dhe t`ia them çfarë ndjej, por me dridhen gjunjët sa herë që e mendoj. Jam e turpshme dhe e kam të vështirë të flas për ndjenjat. A ka ndonjë mënyrë tjetër që t`ia tregoj atë që ndjej pa ia thënë? A ka ndonjë mënyrë tjetër që ai të më shikojë jo thjesht si shoqe?

Përgjigjja e ekspertes:

Sophia, më beso! E di sesi ndihesh, sepse edhe unë e kam kaluar këtë. Historia jote me kujton historinë time të parë të dashurisë. Më pëlqente aq shumë ai saqë mendoja nga mëngjesi në darkë për të. Njësoj si ty i kërkova ndihmë shoqes time më të mirë dhe bëmë një plan se si t`ia fitoja zemrën. Së pari mendoj që duhet të hapësh zemrën dhe t`i flasësh për ndjenjat e tua. E di që është e vështirë, por kjo do ta thyente akullin.

Çfarë mund të bësh tjetër për ta bërë të bjerë në dashuri? Po të them çfarë bëra unë në kohën time.

I kërkova ndihmë për gjëra të vogla.

Unë e imitova në disa mënyra elegante. Për shembull kuptova që i pëlqente bojëqielli dhe vishesha njësoj.

Mësova interesat tona të përbashkëta dhe fola me të për to.

Qesha me shakatë e tij.

Isha e ndershme me të.

Dhe në fund, por jo më pak e rëndësishmja, kalova shumë kohë me të.