Histori Personale

Profil/ Nga gazetari i shpenguar me cigare në dorë, tek politikani i Europës. Një vështrim mbi jetën e David Sassoli-t që sot u nda nga jeta

Profil/ Nga gazetari i shpenguar me cigare në dorë, tek politikani i

Mëngjesin herët të kësaj të marte u nda nga jeta Presidenti i Parlamentit Europian David Sassoli. Po para se të bëhej politikan, ishte gazetar i njohur në Itali. Nga ajo kohë, përveçse për punën e palodhur, mbahet mend edhe për momentet e tij nën shoqërinë e cigares.

Profil/ Nga gazetari i shpenguar me cigare në dorë, tek politikani i

Bashkë me lamtumirën, le të hedhim një vështrim mbi mënyrën sesi jetoi, se siç shkruhet sot në profilin e tij zyrtar, teksa jepet edhe lajmi: “Mund të jetosh dhe të vdesësh në shumë mënyra!”

David Sassoli lindi si David Maria Sassoli në 30 maj 1956-ën, në Firence. U diplomua në të njëjtin qytet për Shkenca Politike.

Profil/ Nga gazetari i shpenguar me cigare në dorë, tek politikani i

E nisi fillimisht karrierën e tij në gazetari për t`u zhvendosur më pas në fushën politike.
Në vitin 1992 nisi punë si korrespondent për Tg3. Më pas punoi për programe të tjera informative në Rai Uno dhe Rai Due.

Profil/ Nga gazetari i shpenguar me cigare në dorë, tek politikani i

Në vitin 1996, ai moderoi programin "Cronaca in diretta", për t`iu bashkuar më pas redaksisë së TG1 në 1999-ën, si një korrespondent special, ku edhe u dallua si një nga gazetarët më të njohur në vend.

Në dhjetë vitet e ardhshme angazhimi i tij u përqendrua në menaxhimin e publikimeve të lajmeve kryesore dhe në ngjarje të mëdha kombëtare dhe ndërkombëtare.
Në vitin 2007 u bë zv/drejtor i TG1 dhe përgjegjës për programet "TV7" dhe "TG1 Special.

Profil/ Nga gazetari i shpenguar me cigare në dorë, tek politikani i

Që prej 2009-ën ishte pjesë e Parlamentit Europianin dhe në 3 korrik në 2019-ës u bë President i këtij Parlamenti.

Profil/ Nga gazetari i shpenguar me cigare në dorë, tek politikani i

Kurse jetën personale e ndau me gruan e tij Alessandra Vittorini, me të cilën sollën në jetë dy fëmijë: Livia-n dhe Giulio-n.

Profil/ Nga gazetari i shpenguar me cigare në dorë, tek politikani i

Edhe pse në sytë e shumë njerëzve mund të ketë qenë politikani sharmant, për veten tha njëherë në një media britanike: “Nuk jam yll. Jam shumë i mërzitshëm, por pamja nuk më ka penguar kurrë”.

Profil/ Nga gazetari i shpenguar me cigare në dorë, tek politikani i

Sassoli u nda nga jeta pas problemeve pulmonare të cilat i dobësuan sistemin imunitar.