Histori Personale

Prindërit e mi nuk ishin vaksinuar! Rrëfimi i Majlinda Bregut për kalvarin me nënën dhe babain me Covid

Prindërit e mi nuk ishin vaksinuar! Rrëfimi i Majlinda Bregut për

Majlinda Bregu ka vendosur të flasë publikisht për një histori personale të këtyre ditëve që në fakt nuk eshtë aq personale, kur vjen puna tek covid dhe hataja që ai sjell në jetët tona dhe të afërmve tanë.

Në shënimin që ajo e titullon : Për dy vaksina, gjeni historinë e plotë

Për dy vaksina!

Prindërit e mi nuk ishin vaksinuar. Pak nga kokëfortësia e pak nga frika se mos vaksinat ju komplikonin shëndetin, vendosën të prisnin.
Por Covidi nuk ndjek planet e askujt. Përkundrazi, përqesh me pahir çdo moment, kur mendojmë se ia hodhëm.

Ka më shumë se 25 ditë që prindërit e mi po luftojnë, që Covid të mos na bëjë hatanë.

Shumë afër ‘hata-së’ ishim me Mamin, në intubim e spital për shumë ditë.
Dhimbja e zhbën edhe më të fortin. Dhe nuk di sa ton durim e kurajo duhet të shtysh netët mes ankthit se do të bjerë telefoni e të lajmërohesh, për më të keqen.
Nuk di sa forcë duhet për të përballuar veten që rri para teje, si dëshmitar i pafuqisë për të ndryshuar çka ka ndodhur.

Madje edhe kur fatmirësisht vjen lajmi i mirë, s’ke fuqi as për britmë lumturie, por zëvëndëson një palë lot me të tjerë.

Zoti dhe profesionalizmi e përkushtimi i Dr. Blerim Arapit dhe ekipit të tij, mamin na e ktheu në jetë???
Mundimi vazhdon, por mrekullia ndodhi??
E teksa bashkë me motrat, po mundoheshim të mbusheshim me frymë për mamin, n? spital përfundoi Babi.
I lodhur, i drobitur, i përkeqësuar papritur…
Dr. Silvana Bala, Dr. Arjan Mezini e gjithë ekipi mjekësor i papërtuar që po kujdesen për Babin- Faleminderit!
Faleminderit për shpejtësinë Urgjencës Kombëtare që kanë mbërritur edhe më shpejt nga sa prisnim.

Uroj të dalim sa më shpejt, nga kjo spirale mundimi, këputje shpirti dhe përballje me vdekjen. @ornela_bregu @rovena_bregu3

Po. Me vdekjen!
Kaq e rëndë është pesha e shpëtimit të njerëzve të dashur, sa paradoksalisht e lehtë, është marrja e vaksinës!

Tiranapost.al