Histori Personale

Njëra gazetare, dy të tjerat kanë të njëjtin emër, Mimoza dhe të treja të njëjtën luftë!

Njëra gazetare, dy të tjerat kanë të njëjtin emër,

Tre rrëfime grash shqiptare që kamë ndarë eksperiencëm e tyre me sëmundjen e kancerit të gjirit. Një betejë me ditët e vështira dhe forcën për të vazhduar.

Rezarta Reçi

Njëra gazetare, dy të tjerat kanë të njëjtin emër,

Si gazetare radiotelevizive kam luftuar me profesionalizëm për diagnostifikimin e hershëm dhe luftën e fortë kundër kancerit të gjirit ndërsa si Rezartë u dorëzova. U dorëzova jo nga frika, por nga arsye të thella që lidhen me subkoshiencën time. E lashë pas dore. Ka qënë dashuria dhe vëmendja e familjarëve dhe miqve më të ngushtë, ka qënë lufta frontale e ekipit të specializuar të mjekëve të Spitalit Onkologjik në Tiranë.

Të cilët morën masa të menjëhershme për të më diagnostifikuar por edhe pët ta luftuar kancerin e gjirit që ishte shfaqur në trupin tim. I jam mirënjohëse atyre dhe vetes që ygjodha të mos plogështohem në krevat, përkundrazi zgjodha të bëj jetë aktive, krahas luftës kundër kancerit të gjirit. Prandaj, ti e dashur, ju të dashura që po më ndiqni, mos ngurroni. Diagnostikohuni për kancerin e gjirit jo vetëm në muajin tetor.

Mimoza Dosti

Njëra gazetare, dy të tjerat kanë të njëjtin emër,

Ishte beteja më e vështirë e jetës time që më përballi me një ekperiencë tepër traumatike. Ekperiencë e cila më kërkoi forcë dhe kurajo për ta përbaluar. E gjeta forcën dhe kurajon, përmes suportit të familjes time dhe përkushtimit të mjekëve.

Mimoza Groballi

Njëra gazetare, dy të tjerat kanë të njëjtin emër,

Çdo gjë ndryshoi në sytë e mi. Por ja ku jam, falë forcës sime dhe mbështetjes së njerëzve të mi të dashur. Sigurisht dhe mjekëve që jam shumë falenderuese. Ndaj sot i them çdo gruaje, mos neglizho! Lufto për jetën! Ajo është e shtrenjtë!

Tiranapost.al