Histori Personale

Macklemore ndan historinë e tij të varësisë me alkoolin dhe drogën: Do kisha vdekur

Macklemore ndan historinë e tij të varësisë me alkoolin dhe

Eseja e këngëtarit Maclemore

Për herë të parë piva alkool kur isha 14 vjeç. E vodha nga dollapi i pijeve të prindërve të mi, që ishte sipër frigoriferit. Kisha një mundësi dhe pyesja veten se si do të ndiheshin dy. Dhe pastaj kisha dy dhe pyesja veten se si do të ndiheshin katër.

Piva 12 gota vodka. Përfundova në një autobus në qendër të qytetit, pastaj në një McDonalds, ku u hodha në koshin e plehrave dhe m'u desh të vrapoja nga policët. Kjo ishte përvoja ime e parë i dehur. Që në fillim, kisha alergjinë ku nuk mjaftonte një, dhe sapo fillova, nuk mund të ndaloja.

Në të njëjtën kohë fillova të përdorja dhe drogë dhe alkool. Kur bëhet fjalë për fantazinë, ekziston ky koncept i rremë se muzikantët janë në maksimumin e tyre kur përdorin një ton drogë. Kjo nuk ka qenë kurrë përvoja ime. Kur përdor drogë dhe alkool, fikem. Kam një vel mbi sytë e mi. Nuk mund ta shoh më të vërtetën. Unë ulem në divan dhe luaj PlayStation me miqtë e mi. Ndoshta do të jem i lirë në një park, por në lidhje me bërjen e albumeve, do të jetë e pamundur. Kur jam esëll, jam kreativ dhe produktiv.

Macklemore ndan historinë e tij të varësisë me alkoolin dhe

Shpejt pashë se jeta ime po shkatërrohej brenda vitit të parë të përdorimit të drogës dhe alkoolit, por vetëm vite më vonë godita një shkëmb dhe përfundova në një vend ku mund të gjeja ndihmë.

Kur isha rreth 25 vjeç, paguaja faturat me muzikën time, por vetëm mezi. Çdo lloj vrulli që kisha në vend si muzikant sapo ndaloi. Po jetoja për t'u ngritur lart. Po abuzoja me OxyContin. Pija me tepri hashash. Kisha humbur disi vullnetin për të jetuar në atë pikë.

Babai bëri një bisedë me mua dhe më bëri pyetjen shumë të thjeshtë, por të thellë: «A je i lumtur?» Nuk mund të isha i pandershëm në atë moment. Përgjigjja ishte se nuk isha aspak i lumtur. Isha i thyer. Isha i dëshpëruar. Ai donte të më dërgonte në kurim dhe pak pas kësaj, u dorëzova. Kjo ishte gjëja më e fuqishme që kam bërë ndonjëherë: dorëzimi i parë. Duke thënë, "Ok, unë jam gati për të marrë ndihmë dhe nuk mendoj se mund ta bëj këtë vetë."

Kur dolën nga trajtimi, u ktheva në bodrumin e prindërve të mi. Më kujtohet kur mendova, "Çfarë do të bëj? A do të flas për këtë?" Askush në njohurinë time në muzikën hip-hop nuk kishte qenë i pastër dhe esëll më parë, të paktën jo publikisht. Kam pasur këtë moment, "Unë ndoshta duhet të fsheh këtë. Kjo nuk është e mirë." Pastaj i thashë: "E di, ky jam unë. Dua të jem transparent. Dua të jem i sinqertë. Dua të them të vërtetën time. Kjo është historia ime."

Sobrieta nuk është një luftë e përditshme, por është një përpjekje e përditshme. Duhet të jem proaktive në lidhje me shërimin tim. Kur flas për këtë, marr një pushim frymor. Nëse nuk jam duke u lidhur me të tjerët, duke qenë në shërbim, duke shkuar në mbledhje, duke punuar hapat, përfundimisht do të harroj se sa keq bëhet. Unë do të përfundoj duke menduar se një ilaç është zgjidhja më e mirë për të më nxjerrë nga çfarëdo dhimbje momentale që jam në.

Hera e fundit që u përsërita ishte në vitin 2020. Kur pandeminë e goditi dhe ne ishim të gjithë të mbyllur. Kam pritur gjithë jetën time që të kem këtë periudhë ku jam vetëm në shtëpi dhe të dal me fëmijët e mi dhe nuk mund të bëj asgjë tjetër po të doja.

Unë e di se varësia është një sëmundje e kurueshme, por unë kurrë nuk do të shërohem, dhe unë jam plotësisht në rregull me këtë. Bota ku më ka çuar rimëkëmbja është përtej çdo gjëje që mund të kisha imagjinuar ndonjëherë. Nuk do të kisha pasur kurrë karrierë në muzikë po të mos kisha qenë në gjendje të shkoja në kurim. Do kisha vdekur. Këto nuk janë mendime madhështore. Është vetëm e vërteta. Babai im ishte në gjendje të përballonte një qendër trajtimi. E di që shumë nujerëz nuk munden, ose nuk mund të përballojnë të marrin kohën e lirë nga puna.

Nuk do të kisha pasur kurrë karrierë në muzikë po të mos kisha qenë në gjendje të shkoja në kurim. Do kisha vdekur.

Ka faj dhe turp rreth sëmundjes së varësisë. Të pranosh se ke një problem është një çështje shumë e madhe. Mohimi është vrasës. Varësia është një sëmundje progresive. Do të bëhet më keq. Për njerëzit që po luftojnë tani, shërimi fillon duke qenë i ndershëm me veten dhe pastaj duke kërkuar ndihmë. Prirja e natyrshme e dikujt që ka varësi aktive është të fshehë, të gënjejë, të manipulojë. Është një sëmundje e fshehtësisë, turpit dhe fajit. Është dinake, pështjelluese dhe e fuqishme. Është kaq e rëndësishme që të jemi të sinqertë me veten dhe me të dashurit tanë. Ne nuk jemi përgjegjës për sëmundjen, por ne jemi përgjegjës për atë që bëjmë në lidhje me të.