Histori Personale

Lanë punët për të bërë biznes me 600 euro. Sot kanë më shumë para dhe kohë

Lanë punët për të bërë biznes me 600 euro. Sot

Për Jen dhe Steve Chou, pjesa më e mirë e drejtimit të bizneseve të tyre nuk janë të ardhurat vjetore prej 1 milion dollarësh, por është mundësia për të shpenzuar sa më shumë kohë me vajzën e tyre 13-vjeçare dhe djalin 12-vjeçar.

Katërmbëdhjetë vjet më parë, Jen, tani 45 vjeç dhe Steve, tani 46 vjeç, filluan procesin e largimit nga punët e tyre 9 më 5.

Jen filloi Bumblebee Linens në 2007, e cila prodhon shami, përparëse dhe peshqirë të dizenjuar me porosi. Ajo e bashkëthemeloi atë me Steve, i cili gjithashtu gjeti sukses duke dokumentuar udhëtimin e biznesit të Jen në blogun e tij, My Wife Quit Her Job. Që nga viti 2009, blogu është rritur duke shfaqur libra elektronikë, një podcast dhe konferenca personale.

Lanë punët për të bërë biznes me 600 euro. Sot

Fleksibiliteti i të qenit shefat e vetes u jep të dy prindërve kohë për t'u përfshirë më shumë në jetën e fëmijëve të tyre.

“Fëmijët tanë ndoshta bezdisen nga ne. Unë përpiqem t`u tregoj se sa me fat janë që ne jemi aty për ta”, thotë Jen.

Si Jen ashtu edhe Steve thonë se ata u rritën nga prindër punëtorë, të cilët nuk ishin në gjendje të kalonin aq kohë me ta sa mund të kishin dashur.

“Mamaja ime ndërroi jetë kur isha goxha e re. Tani, thjesht dua ta kthej atë kohë dhe të sigurohem që të jem e pranishme për fëmijët e mi”, thotë ajo.

Jen filloi Bumblebee Linens kur shte shtatzënë me fëmijën e saj të parë, duke lënë punën si analiste financiare.

Investimi fillestar ishte rreth 600 dollarë për të porositur disa qindra shami si dhe një aparat fotografik dixhital për t'i fotografuar ato.

“Qëllimi im për biznesin ishte fillimisht 5000 dollarë në muaj. Mendoja thjesht të paguaja faturat”, thotë Jen.

Por Bumblebee Linens u rrit shpejt dhe brenda pesë viteve u zgjerua nga garazhi i çiftit në një hapësirë ??magazine me dy punonjës. Bumblebee Linens tani ka rreth 1 milion dollarë në shitje vjetore.

Megjithëse Jen dhe Steve punojnë në Bumblebee Linens, ata nuk ndajnë asnjë përgjegjësi. Jen drejton operacionet e përditshme të kompanisë dhe është përgjegjëse për porositë, paketimin, transportin dhe procesin e qëndisjes, ndërsa Steve merret me të gjithë marketingun.

Ai merret edhe me bloëgun e tij në të cilin fiton para nga anëtarësimi i atyre që duan të mësojnë prej suksesit të tij, por edhe përmes reklamave.

Lanë punët për të bërë biznes me 600 euro. Sot

Çfarë shpenzojnë në një muaj

Këtu janë shpenzimet mujore të çiftit që nga nëntori 2021:

Dalja në pension: 9,600 dollarë në një llogari private

Arsimi i fëmijëve: 5,400 dollarë për shkollimin e fëmijëve dhe për kurset jashtëshkollore

Strehimi: 3,650 dollarë për taksat e tyre të hipotekës dhe pronës

Sigurimi: 2,800 dollarë për sigurimin e jetës, makinës, shtëpisë, dentare dhe mjekësore

Ushqimi: 1,800 dollarë ndahen midis produkteve ushqimore (600 dollarë) dhe ngrënies jashtë (1,200 dollarë)

Diskrecion: 1050 dollarë për kostot, duke përfshirë veshjet, ngjarjet sportive dhe donacionet bamirëse

Shërbimet: 600 dollarë për Ëi-Fi, elektrike dhe gaz

Gazi: 300 dollarë për dy makina

Abonimet: 205 dollarë për Kindle Unlimited, Amazon Prime, Hulu, Netflix dhe tarifat e kartës së kreditit

Të gjitha këto fatura paguhen prej kësaj pune.

Steve thotë se i mungon puna me inxhinierët e tij, por kur fëmijët të shkojnë në kolegj ndoshta rikthehet një ditë. Sot për sot është i kënaqur me të ardhurat që fiton dhe kohën e lirë në dispozicion.