Histori Personale

Kjo është historia e Manuel Gjomemës, djalit 14-vjeçar me origjinë shqiptare dhe pasioni i tij për motorët

Kjo është historia e Manuel Gjomemës, djalit 14-vjeçar me

Kjo është historia e Manuel Gjomemës, djalit 14-vjeçar me origjinë shqiptare dhe pasioni i tij për motorët.

Manueli djali 14 vjeçar i një familje shqiptare nga Vlora, të ardhur në Itali në vitin 1992, në kërkim të një jete më të mirë në Itali, në një periudhë të paqartë për Shqipërinë, që korrespondon me ndryshimin e sistemit politik dhe me ardhjen e mijëra shqiptarëve me eksodin.

Kjo është historia e Manuel Gjomemës, djalit 14-vjeçar me

Manueli, që në moshën 5-6 vjeç, bie në sy për pasionin e tij për shpejtësinë dhe motorët, një pasion që prindërit e tij fillimisht e refuzojnë, për faktorin e thjeshtë natyror të frikës nga rreziqet që ky aktivitet përfshin në një niveli fizik për ata që e praktikojnë, përveç moshës së vogël dhe përpjekjeve të hapave të parë për të ngarë motoçikletën.

Pas diskutimeve të ndryshme për këtë temë në familje me djalin dhe nënën e tij, Altini babai djalit, pranon se ka "hequr dorë" nga qasja e tij e ashpër fillestare, e cila tentonte të refuzonte këtë pasion të djalit dhe në moshën 11-vjeçare i bën atij një turne në pistën e minimoto.

Kjo është historia e Manuel Gjomemës, djalit 14-vjeçar me

Që atëherë, djali jo vetëm që nuk u largua kurrë nga pistat, por pasionin e tij të thellë për motoçikletat ia ka transmetuar vetë babait.

Kategoria për të cilën garon djali ka qenë deri tani ajo e CIV Premoto 3, e cila fillon nga miniçikletat e deri te garat më të rëndësishme në Itali. Për të arritur në kampionatin botëror. Kjo është pista e shpejtësisë FMI, e cila fillon në 8 vjeç me CIV Junior.

I urojmë Manuelit të vazhdojë pasionin e tij me këmbëngulje dhe të na bëjë të ëndërrojmë duke arritur qëllime gjithnjë e më të larta në planin afatgjatë gjatë rrugës së tij sportive.

Tiranapost.al