Histori Personale

Bëj gjithçka që nevojitet të bësh derisa të jesh në gjendje të bësh atë që të pëlqen

Bëj gjithçka që nevojitet të bësh derisa të jesh

E lindur nga një nënë adoleshente beqare, Oprah Winfrey i kaloi vitet e para në fermën e gjyshes së saj në Kosciusko, Mississippi. Bota e saj ndryshoi për keq në moshën gjashtë vjeçare, kur u dërgua në Milwaukee për të jetuar me nënën e saj, e cila kishte gjetur punë si shërbëtore. Në ditët e gjata kur nëna e saj mungonte në apartamentin e tyre në brendësi të qytetit, e reja Oprah u ngacmua vazhdimisht nga të afërmit e saj meshkuj dhe nga një vizitor tjetër.

Abuzimi, i cili zgjati nga mosha nëntë deri në 13 vjeç, ishte emocionalisht shkatërrues. Në moshën 14-vjeçare, ajo ishte jashtë shtëpisë dhe vetëm. Sipas llogarisë së saj, ajo ishte seksualisht e shthurur si adoleshente. Pasi lindi një djalë që vdiq në foshnjëri, ajo u transferua në Nashville, Tennessee për të jetuar me babanë e saj.

Babai i saj ishte i rreptë, por i dha vajzës së tij jetën e sigurt që i duhej. Në këtë mjedis të strukturuar, Oprah lulëzoi dhe u bë një studente nderi, duke fituar çmime për oratori dhe recitim dramatik.

Në moshën 17-vjeçare, ajo fitoi konkursin e bukurisë Miss Black Tennessee dhe iu ofrua një punë në transmetim në WVOL, një stacion radio që i shërben komunitetit afrikano-amerikan në Nashville. Ajo gjithashtu fitoi një bursë të plotë për Universitetin Shtetëror në Tennessee.

Oprah vazhdoi të punonte në WVOL në vitet e para të kolegjit, por karriera e saj po avanconte. Ajo la shkollën dhe filloi punën në një stacion televiziv lokal si reportere dhe spikere.

Në vitin 1976, ajo u transferua në Baltimore për t'u bashkuar me WJZ-TV News si bashkëprezantuese. Atje, ajo drejtoi emisionin e saj të parë, People Are Talking, ndërsa vazhdoi të punonte si spikere dhe reportere e lajmeve. Në janar 1984, ajo u ftua në Çikago për të drejtuar një program mëngjesi.

Në më pak se një vit, ajo e ktheu AM Chicago në shfaqjen më të ndjekur në qytet. Stili i saj emocional dhe i improvizuar e lidhi me shikuesit dhe e ndihmoi shfaqjen të ngrihej në vendin e parë. Shfaqja u zgjerua më vonë në një format njëorësh dhe u riemërua "The Oprah Winfrey Show". Një vit më vonë programi u transmetua në nivel kombëtar dhe shpejt u bë emisioni numër një në sindikatat kombëtare.