Histori Personale

Bashkëshorti tregon historinë e njohjes me Blerina Gjylametin: Në fillim s’më shihte dot me sy, se unë ngacmoja e flisja me të gjithë

Bashkëshorti tregon historinë e njohjes me Blerina Gjylametin: Në

Deputetja e PS, Blerina Gjylameti dhe bashkëshorti i saj Kosta, kanë qenë të ftuar ditën e sotme në rubkrikën “Gjysma ime” tek e Diela Shqiptare, ku kanë ndarë me publikun historinë e njohjes së tyre.

Kosta tregon historinë sesi fillimisht u njohën në vitet ’96-97, kur ishin që të dy në gjimnazin “Petro Nini Luarasi” dhe se fillimisht marrëdhënia e tyre ka qenë e vështirë, kjo për shkak të karakterit “të hedhur” të tij. Nga ana e saj, Blerina ka thënë se ndonëse nuk i pëlqente shumë Kosta në fillim, ishte humori dhe batutat e tij që përfundimisht i fituan zemrën.

Pjesë nga biseda me Ardit Gjebrean:

Kosta: Ishin ato të adoleshencës. Lidhja jonë ka pasur një histori shumë të bukur sepse në fillim urreheshin, nuk kishte ndonjë simpati për mua, unë isha tipi që flisja me të gjitha, ngacmoja të gjithë dhe kur vajta në klasë u futa mes Blerinës dhe një shoqes së Blerinës sepse kisha nevojë për të më ndihmuar për mësimet.

Ardit Gjebrea: A pse Blerina ishte mirë me mësimet?

Kosta: Blerina ishte shumë e mirë.

Ardit Gjebrea: Po ti?

Kosta: Unë isha më i mirë se Blerina, por jo në mësime.

Ardit Gjebrea: Po shoqja tjetër?

Blerina Gjylameti: Ka qenë Afërdita, është një shoqja ime e fëmijërisë që 3 vjeçe, jemi shoqe, erdhi dhe Kosta dhe u afrua fillimisht me pjesën që ta ndihmonim se edhe pse ka qenë shumë i zgjuar, por angazhohej pak, vullneti i mungonte pakëz, kështu që shfrytëzonte rastin që ishte mes dy vajzave që studionin. Kështu nisi historia jonë, por mua më tërhoqi shumë humori, ka qenë natyrë që bënte humor gjatë gjithë kohës dhe ka batutën gjithmonë gati dhe batutë shpesh herë më bënte për të qeshur, kështu më tërhoqi. Nga ai moment ka nisur historia jonë. Edhe pse kanë kaluar 25 vite, nëse do kthehesha pas në kohë do kisha bërë të njëjtën zgjedhje.

Ardit Gjebrea: Ndërkohë Kosta ishin dy shoqe, pse Blerina dhe jo Afërdita?

Kosta: Është natyrë komplet tjetër personi, Blerina ta kthen përgjigjen, Afërdita jo. Ishte nga ato gocat shumë të mira që i quan në klasë, shumë e urtë, normalisht shumë e zgjuar, por jo tipi im dhe ndoshta për natyrën time që pëlqeja përgjigjen flakë për flakë dhe nuk e di me Blerinën pati një lidhje tjetër. Vazhduam u njohëm edhe më shumë dhe kjo na bëri të afroheshim edhe më shumë.

Tiranapost.al