Stil jete

How to achieve the goals you set for the new year

How to achieve the goals you set for the new year

We are in period n, where, just like in September, the goals for the year that has just begun are marked , and which are probably not even new . In fact , in many cases , they are just repetitions of those of previous years, which have remained unfulfilled .

What is the secret to achieving the goals you set for yourself for the new year? Whatever your ambitions, experts Peter Heslin , Loren A.Kiting and Ute - Kristin Klehe recommend 12 ways to increase the chances of achieving them, organized into 4 macro -categories.

1. Organization and small steps _ _ _

Let's start from the basics, that is , set the goals we intend to achieve , dividing them by type: behavior, learning or performance . Experts say that it would be appropriate - if we talk about behaviors that need to be modified - that they match the performance goal , rely on activities that need to be repeated over time , and benefit from the suggestions of an expert in the field . .

Moving from theory to practice: for example , wanting to change jobs means understanding what you want and working to achieve it, updating your CV, comparing yourself to other people , and applying for job offers . different jobs. These actions must be repeated over time, without giving up .

It is also advisable to rely on someone who knows more than we do. During your journey this year it is important to set sub-goals, the intermediate points between the starting point and the arrival point, to create an idea of ​​the progress made, the speed at which

po përparoni, dhe të kuptoni nëse dhe si është e nevojshme të rregulloni qëlliminpërfundimtar. Ky aspekt jo më pak i rëndësishëm, ndihmon në zhvillimin e vetëvlerësimit, duke e përforcuar idenë se me hapa të vegjël mund të arrihen edhe synimet të vështira.

2. Pa motivim nuk ka përparim

Përkushtimi ndaj diçkaje është më i lehtë nëse ajo diçka ka rëndësi, pra nëse motivimi është i fortë dhe në përputhje me vlerat personale (ekspertët flasin për vetëpërputhje). Përcaktimi se ku duhet të shkojmë, bazuar në përfitimet që do të kishim nëse arrijmë një synim të caktuar, e nxit vendosmërinë e nevojshme për të arritur atje.

Një nga këshillat është të realizoni udhëtimin për të arritur një qëllim emocionues, ndoshta duke e kthyer atë në një lloj loje. Referenca është për të gjitha sistemet si distinktivët, por edhe klasifikimet që vërtetojnë arritjen e një qëllimi, qoftë edhe të pjesshëm.

Aplikacionet e fitnesit e kanë adoptuar këtë metodë prej disa kohësh, me sfida dhe distinktivë të fituar pas përfundimit të aktiviteteve të ndryshme, qoftë 10 km vrap apo 4 orë stërvitje brenda dy javësh, si dhe me çmime që e shpërblejnë performancën e përmirësuar me kalimin e kohës.

Dhe mos harroni që në çdo rast të besoni tek vetja tuaj, theksojnë ekspertët, duke festuar fitoret e vogla, duke mos përçmuar reagimet dhe opinionet e të tjerëve, dhe duke e ndryshuar këndvështrimin tuaj edhe në mënyrën se si mendoni për veten. Një shembull për të gjithë? Le të mos përqendrohemi tek termi “ jemi shumë të moshuar”, por tek përvoja e grumbulluar.Nuk duket si diçka revolucionare, por funksionon.

3. Bëni plane por edhe pushoni

Krijimi i shprehive aty ku nuk kanë qenë, momentet e përkushtuara për të kryer veprime që synojnë qëllimet tuaja, ju ndihmon që ti arrini ato. Këshilla e ekspertëve është të lidhni midis tyre veprimet e ndryshme:për shembull ecja për disa minuta pas ngrënies.

Megjithatë, gjatë këtij procesi është e rëndësishme të sigurohet hapësira e përshtatshme për momente pushimi:të fjeturit gjumë, kalimi i kohës me miqtë, ecja, loja, shkruarit, janë aktivitete që e ndihmojnë njeriun të ripërtërijë energjitë e tij.

4. Mësoni të kapërceni gabimet

Këshilla ndoshta më e vlefshme është ajo që ka të bëjë me menaxhimin e gabimeve, krizave dhe momenteve në të cilat njeriu rrezikon të humbasë. Sekreti mund të jetë të lëvizim para kohe, duke imagjinuar në kohë se çfarë mund të na distancojë, dhe për rrjedhojë si të reagojmë.

The old advice to turn off social media notifications fits these , as does cultivating a constructive outlook , focusing on opportunities to improve from the mistakes that can inevitably be made along the way. / Galileo

*This article was published by Bota.al and reposted by Tiranapost.al