Stil jete

If you use these 13 phrases every day, you have high emotional intelligence

If you use these 13 phrases every day, you have high emotional intelligence

Do you have a knack for connecting with people? Emotional intelligence is the ability to identify and understand emotions – both your own and the emotions of others.

It can help you build and strengthen relationships, defuse conflict, and improve overall job satisfaction.

Psychology experts say that if you use these 13 phrases every day without even thinking about it, you have higher emotional intelligence than most people:

1. "Can you tell me more about this?"

People who lack self-awareness only care about their own thoughts and opinions. But emotionally intelligent people are interested in how others feel and what they have to say.

2. "I hear you."

By telling someone you understand, you create a collaborative environment perfect for team building.

3. "I understand what you're saying, but..."

This phrase highlights another important aspect of emotional intelligence: the ability to act diplomatically when dealing with difficult people and situations.

If you disagree with someone, express it in a tactful and non-confrontational way.

4. "How do you feel about that?"

To make people feel accepted and respected, pay attention to them and take the time to understand and empathize with them.

5. “Nuk jam i sigurt se çfarë nuk shkon. A mund ta shpjegoni problemin?”

Me këtë frazë, ju e dini se dikush ka një problem dhe në vend që të reagoni negativisht, ju i ftoni ata të ndajnë mendimet e tyre.

6. ”Çfarë do të thuash?”

Kur i kërkoni dikujt sqarime, po i kërkoni të thotë diçka në një mënyrë tjetër ose të japë më shumë informacion në mënyrë që ta kuptoni më mirë. Kjo është ndryshe nga të kërkosh që një person të përsërisë diçka.

7. “Punë e shkëlqyer!”

Kur komplimentoni dikë, krijoni menjëherë një atmosferë pozitive. Të thuash “të vlerësoj” i bën të tjerët të të vlerësojnë më shumë.

8. “Keni cilësi të mira. Le të shohim se si mund të punojmë së bashku.”

Kjo frazë mund t’ju ndihmojë të punoni në mënyrë diplomatike duke pranuar pikëpamje të ndryshme.

9. “Do të më pëlqente kontributi juaj për këtë.”

Kjo frazë dhe të ngjashme si “A mund të marr disa këshilla nga ju?” ose “Të pengon nëse kërkoj disa të dhëna?”, janë të arta.

Ju po lejoni dikë tjetër të ndihet krenar për veten, gjë që i bën ata të mendojnë shumë pozitivisht për ju.

10. “Kjo situatë më shqetëson’’

Kur ka një problem, njerëzit emocionalisht inteligjentë nuk përqendrohen te personi që e ka krijuar atë, por te situata e përgjithshme.

11. “Ndjehem kështu për...”

Kur jeni emocionalisht inteligjent, ju lidheni me emocionet tuaja ashtu siç ndodhin, në moment.

12. “Më vjen keq.”

Të kesh një dozë të shëndetshme përulësie është e zakonshme tek njerëzit me inteligjencë të lartë emocionale. Mos kini frikë të thoni “Më fal”. Kur bëni një gabim, pranoni dhe kërkoni sinqerisht falje kujtdo që e meriton.

13. “Faleminderit!”

Don't forget those "magic words" you were taught when you were a child. "Please", "thank you" and "you're welcome" are always appreciated.