Stil jete

Never ask how you are again! According to Harvard, successful people don't use this expression when dating

Never ask how you are again! According to Harvard, successful people don't

"How are you?" These are the most empty words in the world of communication. The person asking doesn't really want to know, and the person answering isn't telling the truth. What follows is a wasted opportunity and pointless exchange with zero connections.

But the key to getting the most out of small talk, according to Harvard researchers, is simply to ask the other person follow-up questions. In a series of experiments, researchers analyzed more than 300 online conversations and found that those who asked more meaningful follow-up questions were liked more.

Këtu janë disa taktika për të pasur një bisedë kuptimplotë:

1. Përdorni trukun ACT për të nisur një bisedë

A - Ka një vërtetësi

C - Ka një lidhje

T - Ka një temë që do t’u japë atyre të kuptojnë se kush jeni ju

Një nga pyetjet mund të jetë:

″Çfarë planesh keni këtë javë?”

Vëzhgoni rrethinën tuaj

Gjeni diçka ku të përqendroheni në mjedisin tuaj, si p.sh. vepra arti në mur. Me siguri do të ketë diçka që do të nxisë biseda të vogla dhe do të ndihmojë ta çojë bisedën në pyetje unike vijuese.
Ndani disa lajme (që ka ndodhur në të vërtetë)
Nëse keni “lajme”, ndajini: “Unë adoptova një kafshë shtëpiake gjatë fundjavës” ose “Fëmija ime 6-vjeçare hipi në biçikletë për herë të parë dje!” Besoni apo jo, shumica e njerëzve në të vërtetë duan të dinë më shumë për të tjerët, veçanërisht nëse ata të dy punojnë në të njëjtën kompani ose zyrë.

Flisni herët

Nëse jeni duke u takuar personalisht ose jeni në një video-konferencë, flisni herët.
Nëse prisni, ndoshta do të ndodhin dy gjëra: Njëra, dikush tjetër do të bëjë komentin që dëshironit të bënit dhe, dy, kolegët tuaj më llafazan do të marrin përsipër pyetjet e tyre pasuese.

Nuk është vetëm ajo që thua

Pavarësisht se çfarë ose sa shumë thoni, toni i zërit, shprehja e fytyrës dhe kontakti me sy do të transmetojnë shumë më tepër. Shikoni personin tjetër kur flisni, jo diku tjetër. Në telefon, buzëqeshni - kjo do ta bëjë zërin tuaj të tingëllojë më i ngrohtë.

Vazhdoni bisedën

Kjo është ajo ku bisedat e vogla shkojnë në nivelin tjetër, ndërsa largoheni nga të folurit për diçka të.
Nëse biseda tashmë po rrjedh, do të jetë më e lehtë se sa mendoni dhe bëni pyetje vijuese.

Vetëm Bëje

For introverts, small talk can be painful. But if you don't say anything in those moments before a meeting starts or when you and your boss are in the elevator, you risk becoming invisible.