Qyteti

Today Tiranathlon is held in Tirana, how is the traffic diverted

Today Tiranathlon is held in Tirana, how is the traffic diverted

'Tiranathlon' returns this Sunday for the third year in a row. This major sporting event brings together the three most popular and practiced disciplines in a single competition: swimming, cycling and running.

With the aim of the success and organization of the sports activity "Tiranathlon" in the Helen Park near Lake Farka, the Municipality of Tirana, in cooperation with the Greek Embassy and the State Police, has drawn up a plan of measures for the organization of the movement of vehicles during the race .

Bashkia e Tiranës informon qytetarët për kufizimin e qarkullimit të automjeteve ditën e Diel, datë 28.05.2023, nga ora 08:00 deri në orën 12:00, sipas segmenteve rrugore si më poshtë:

1. Ndalimin e qarkullimit të automjeteve në kuadër të mbarëvajtjes dhe organizimit të aktivitetit sportiv "Tiranathlon", në parkun Helen pranë Liqenit të Farkës, ditën e Diel, datë 28.05.2023, nga ora 08:00 deri në orën 12:00, sipas segmenteve rrugore si më poshtë:

- Rruga e "Tuneleve", (duke filluar nga kryqëzimi rruga "Tuneleve" me rrugën "Daxhit" deri te kryqëzimi rruga "Tuneleve" me rrugën "Panorama e Liqenit),

- Rruga "Daxhit", (duke filluar nga kryqëzimi rruga "Daxhit" me rrugën "Shaqir Palushi", deri tek kryqëzimi rruga "Daxhit" me rrugën e "Vrapëve"),

- Rruga "Diga e Liqenit",(duke filluar nga kryqëzimi rruga "Panorama e Liqenit" me rrugën "Diga e Liqenit", deri tek kryqëzimi rruga "Daxhit" me rrugën "Diga e Liqenit"),

- Rruga "Panorama e Liqenit", (duke filluar nga kryqëzimi rruga "Tuneleve" me rrugën "Panorama e Liqenit", deri tek kryqëzimi rruga "Panorama e Liqenit" me rrugën "Diga e Liqenit").

- Rruga interurbane kryesore (TEG - Ura Shkozë)

- Blv Zhan D'Ark, Blv Gjergj Fishta, Blv Bajram Curri (segmenti nga ura Shkozë - pallati me shigjeta).

2. Itinerari i lëvizjes së mjeteve të linjave urbane do të devijohet si më poshtë:

a. Linja Nr. 1/A "Selitë - Kristal - Qendër - Stacioni i Trenit - Allias" dhe 1/B "Kodra e Diellit 2 - Kristal - Qendër - Stacioni i Trenit - Allias" devijon në njërin drejtim në "sheshin ËiIIson" tjetri në qendër.

b. Linja Nr. 2 "TEG - Sauk i Vjetër - Kopshti Zoologjik - Ish Stacioni i Trenit" devijon te sheshi "Willson".

c. Nr. 5 /A "Ish Kombinati i Autotraktorëve - Qendër' pezullohet përkohësisht.

d. Nr. 8 "Ish Stacioni i Trenit - Qendër - Sauk i Ri/ Sauk i Vjetër/ Sanatorium - TEG devijon te rrethrotullimi "Ekonomikut".

e. Linja Nr. 9 "Qyteti Studenti - Jordan Misja" devijon në qendër.

f. Linja Nr. 10/A "Materniteti i Ri - Qendër - Ish Fusha e Aviacionit" pezullohet përkohësisht.

g. Line No. 13 "Tirana e New" deviates to the "Bread Factory" roundabout and to the center.

h. Line No. 14 "The Ring" is temporarily suspended.

i. The circulation of emergency vehicles and the State Police will continue normally on all the above routes.