Qyteti

The German delegation accompanying President Steinmeier to the Municipality of Tirana,

The German delegation accompanying President Steinmeier to the Municipality of

The delegation accompanying President Steinmeier to the Municipality of Tirana, Veliaj: New opportunities for cooperation, especially for renewable energy

The delegation accompanying the President of Germany, Frank Walter Steinmeier, who today started a two-day official visit to Tirana, was also received by the mayor Erion Veliaj. In the conversation with them, Veliaj said that apart from the successful projects that Albania and Tirana have with GIZ and KFW, the opportunity for cooperation in new fields with an impact on the economy, especially those in renewable energy, is being seen.

The German delegation accompanying President Steinmeier to the Municipality of

"I am glad that, these two days, we have a fantastic opportunity to work with German business and to see opportunities for increasing cooperation. We work hard with GIZ, with KFW, with some of the German agencies in Tirana, and I can't wait for our projects, especially those for mobility, to move faster. I am also very enthusiastic about the fact that we have some ideas for projects with energy, especially with renewable energy, at a time when the war, more than numbing us, should make us flexible, to see new opportunities how to use energy solar, or wind energy, so we have the opportunity to gain what is called energy independence. Albania is very close because it produces most of it with hydro, but we here in Tirana also want to do our part, for example by using Bovilla as a space for solar panels,

The German delegation accompanying President Steinmeier to the Municipality of

Përfaqësuesit e delegacionit gjerman, po ashtu, e vunë theksin te projektet energjetike: “Është hera ime e dytë që vizitoj Tiranën. Kam qenë këtu edhe para 5 vitesh dhe tani jemi me delegacionin e presidentit Steinmeier. Jam i lumtur që po shohim qytetin tuaj, i cili ka ndryshuar shumë në vitet e fundit. Ne kemi ardhur këtu me ekspertë të çështjeve kulturore, ekonomike, mjedisore dhe do na pëlqente të kishim një dialog të qëndrueshëm dhe gjithashtu, të shohim mundësinë e të pasurit të projekteve të përbashkëta, si në rastin e energjisë së rinovueshme, në efiçencën energjitike, si edhe në tema të tjera për të ardhmen tonë të përbashkët,” deklaroi drejtuesi i delegacionit.

The German delegation accompanying President Steinmeier to the Municipality of

Meanwhile, the Mayor of Tirana, Erion Veliaj, today accompanied the President of the Federal Republic of Germany, Frank-Walter Steinmeier, in placing a wreath of flowers at the memorial of the Martyrs of the Nation "Mother Albania".

The German delegation accompanying President Steinmeier to the Municipality of

The German delegation accompanying President Steinmeier to the Municipality of