Politikë

Steinmeier meets Rama: Europe must be open to expansion towards the Western Balkans

Steinmeier meets Rama: Europe must be open to expansion towards the Western

Prime Minister Rama received the President of Germany, Frank-Walter Steinmeier, in his office this afternoon. Rama told the German president that the relations between the two countries are at the best levels today.

Steinmeier meets Rama: Europe must be open to expansion towards the Western

"We are very grateful to Germany for everything that successive German governments have done for this relationship, which is at the best level, and of course we can do more, but I would say that so far Germany's support on all fronts has been essential for us. We are very grateful. We think it is a very good thing to have a foreign minister as president in Germany, because it is very useful knowing the terrain, the people and the dynamics on the ground for all countries and especially for this region where, as you know, we also have the Process of Berlin, which is continuing, has been renewed, and thanks to this process, many good things have happened for the region," said Rama.

Presidentin e Gjermanisë, Frank-Walter Steinmeier tha: “Nuk më kujtohet sa herë jemi ulur kemi folur për rrugëtimin e Shqipërisë drejt Europës, por vërtet përgëzime që keni arritur një gur të rëndësishëm me nisjen e negociatave për anëtarësim, diçka për të cilën keni punuar mbështetur nga shumë prej anëtarëve tuaj të parlamentit dhe shumica e elitës politike këtu në Shqipëri dhe shpresoj që kjo do të inkurajojë marrjen e hapave të mëtejshëm në integrimin drejt Europës. Kemi folur për reformat, atë në sistemin e drejtësisë, luftën kundër korrupsionit, kështu që mendoj se progresi është i nevojshëm dhe është i mundur. Jetojmë në kohë të vështira. Sa po flisnim për pasojat e luftës ruse kundër Ukrainës në ekonomitë tona, por ajo që është e sigurt është që jemi në në një situatë ndryshe dhe jam i bindur që Europa jo vetëm do të tregojë bashkim e vendosmëri, po duhet të jetë e hapur për zgjerimin e nevojshëm drejt Ballkanit Perëndimor. E di që ka një lloj pengese për shkak të pritjes derisa anëtarësimi të formalizohet, por edhe qeveritë skeptike janë të bindura që ne duhet ta përshpejtojmë procesin dhe kjo është gjë e mirë”.

Steinmeier meets Rama: Europe must be open to expansion towards the Western

Steinmeier meets Rama: Europe must be open to expansion towards the Western