Politikë

The "get the best" policy is not working

The "get the best" policy is not working

Former foreign minister Ditmir Bushati reacted after the killing of a Kosovo policeman and the wounding of two others.

Bushati writes on Twitter: A few months ago, three Kosovo policemen were kidnapped by Serbian forces. At the same time, KFOR troops, journalists and Kosovo police were attacked by Serbian criminal gangs. Today, one Kosovo policeman was killed and two others were injured. The policy of "getting the best" is not bringing Serbia closer to the European Union, nor is it helping regional stability!

This is the first reaction that came from Tirana until 11:00 on Sunday.

Meanwhile, in Kosovo, the border crossing point in Bërnjak has been closed.

The "get the best" policy is not working

Albin Kurti said: We condemn this criminal and terrorist attack. Organized crime with political, financial and logistical support from official Belgrade is attacking our country. In this battle we protect and enforce the law, protect and preserve citizens without distinction and independent Kosovo. The executing criminals and their order givers will fail, be caught, tried and punished. The Government of the Republic of Kosovo and state institutions are ready and coordinated to respond to crime and criminals, terror and terrorists.

Vrasja e një polici dhe plagosja e një polici tjetër në veriun e Kosovës, e planifikuar, orkestruar dhe ekzekutuar nga bandat kriminale serbe, është sulm ndaj rendit dhe ligjit në veriun e vendit, është sulm ndaj Kosovës. Këto sulme dëshmojnë edhe njëherë fuqinë destabilizuese të bandave kriminale, të organizuara nga Serbia, të cilat prej shumë kohësh, siç është dëshmuar edhe me sulmet ndaj pjesëtarëve të KFOR-it, gazetarëve e qytetarëve, po synojnë të destabilizojnë Kosovën dhe rajonin. Sulmet e organizuara kundër forcave të rendit të Republikës së Kosovës janë sulme kundër sovranitetit të Republikës së Kosovës. Përveç dënimit të ashpër të këtij agresioni të hapur të Serbisë ndaj Kosovës, pres që aleatët tanë do ta mbështesin Kosovën në përpjekjen e saj për vendosjen e rendit dhe ligjit si dhe ruajtjen e sovranitetit në çdo pjesë të Republikës së Kosovës. Familjes së policit të vrarë ju shprehim ngushëllime të thella dhe i sigurojmë se autorët e këtyre akteve terroriste nuk do të mund t’i ikin drejtësisë. Ftoj të gjithë qytetarët, institucionet dhe subjektet politike që të qëndrojnë të bashkuar në këtë kohë kur nga Serbia po sfidohet hapur integriteti territorial, siguria dhe sovraniteti i Republikës sonë. Si Presidente e Republikës kam besimin e plotë në djemtë dhe vajzat tona nga Policia e Kosovës