Aktualitet

EU Summit in Tirana/ Here are the roads that will be blocked

EU Summit in Tirana/ Here are the roads that will be blocked

The state police has revealed the plan of measures for the day when the EU-Western Balkan Summit will be held in Tirana on December 6.

To guarantee security before, during and after the Summit, the following security perimeter has been provided:

"Dëshmorët e Kombit" boulevard, from the Dajti bridge to "Mother Teresa" Square;
"Bajram Curri" boulevard from the intersection with "Elbasani" street to the intersection with "Ibrahim Rugova" street;
"Pope John Paul II" street from ETC-RTSH-Stadium;
"Dervish Hima" street;
"Asim Zeneli" street;
"Themistokli Gërmenji" street, near Elbasan street and the intersection near "Papa John Paul II" street;
"Ismail Qemali" street, from the Liceu intersection to "Elbasan" street.
"Mustafa Matohiti" street, near "Kosova" school;
"Jul Variboba" street, near the post office, on Elbasani street and "Papa John Paul II" street;
"Fatmir Haxhiu" street, ETC;

"Lekë Dukagjini" street, from "Frederik Shopen" square, to "Air Albania" stadium and around the stadium;
"Skerdilajd Llagami" street and "Faik Konica" street.

Parking, traffic of vehicles and citizens will be prohibited on these road axes, while only the movement of citizens who are residents will be allowed within the security perimeter.

There will also be a ban on the traffic of vehicles on the road axis;

Rinas - Kashari Overpass - "Durrës - Tirana" Highway - Former "Shqiponja" Square - Tirana Ring Road - Sauk Roundabout - Roundabout near the Police Academy - Brigade Palace - "Studenti" City Roundabout, until the intersection with the boulevard "Bajram Curri".

Kufizime të qarkullimit të automjeteve të tonazhit të rëndë, do të ketë në aksin rrugor “Shkodër – Lezhë – Milot – Thumanë – Fushë Krujë – Vorë”.

Masat e planifikuara nga Policia e Shtetit, për këtë aktivitet të rëndësishëm konsistojnë në disa plane, konkretisht:

Garantimin e rendit publik para, gjatë dhe pas zhvillimit të Samitit.

Organizimin e shërbimeve policore për sigurimin e të gjithë perimetrit të sigurisë së Samitit.

Sigurimin e delegacioneve përgjatë gjithë rrugëkalimit, nga Rinasi për në Tiranë.

Eskortimin e delegacioneve nga aeroporti i Rinasit, për në vendin e zhvillimit të Samitit në Tiranë, dhe në kthim për në Rinas.

Eskortimi i delegacioneve nga PKK Morinë, Kukës, për në vendin e zhvillimit të Samitit në Tiranë, dhe në kthim për në Morinë, Kukës.

Eskortimi i delegacioneve nga PKK Hani i Hotit, Shkodër, për në vendin e zhvillimit të Samitit në Tiranë, dhe në kthim për në Hani i Hotit, Shkodër.

Sigurimin e rrugëkalimeve të shërbimeve të emergjencës.

Menaxhimi i trafikut rrugor në qytetin e Tiranës, para, gjatë dhe pas zhvillimit të Samitit, etj.

Gjithashtu, për të mos krijuar pengesa në mbarëvajtjen e institucioneve që janë brenda perimetrit të sigurisë të këtij Samiti, si dhe të banorëve rezidëntë në perimetrin e sigurisë, sqarojmë se:

– Hyrja e punonjësve të Radio Televizionit Shqiptar, do të bëhet në këmbë, në rrugën “Themistokli Gërmenji”;

– Hyrja e punonjësve të AKSHI-së, do të bëhet në këmbë, në rrugën “Jul Variboba”;

– Hyrja e punonjësve të Kryeministrisë, do të bëhet në këmbë, në rrugën “Ismail Qemali” nga kahu i rrugës së “Elbasanit”;

- The entrance of the employees of the Presidency of the Assembly will be done on foot, on the street "Ismail Qemali" from the side of the street "Ibrahim Rugova";

- Students will enter on foot, from "Ibrahim Rugova" street - "Frederik Shopen" square - "Lek Dukagjini" street - University;

- The entry of local and foreign journalists invited to the summit will be on foot, on "Abdyl Frashëri" street, in the direction of the Palace of Congresses.