Aktualitet

Rama publishes the fine for 4646 m2 without permission and the Court's decision that annulled it

Rama publishes the fine for 4646 m2 without permission and the Court's

"When you tell me the justice you have, I really want to scream! This justice makes me want to vomit, which takes 4646 m2 there, reads the law and knocks it down with the hammer of total irresponsibility".

After this statement made this morning during communication with his online followers, Prime Minister Edi Rama has made public on social networks the fine imposed on the builder of the tower known as "The Eye of Tirana" since June of this year, but also the court decision of the abolition of this fine, but without revealing the name of the "blinded" judge, as the Prime Minister says.

Rama publishes the fine for 4646 m2 without permission and the Court's
The fine imposed by IKMT against the offending entity is dated June 16, 2022
Rama publishes the fine for 4646 m2 without permission and the Court's
Part of the court decision that cancels the fine giving the right to the construction entity

Rama, together with the posted documents, writes that no one should have any doubts about the actions of state bodies, while pointing the finger at the justice institutions for obstructing their normal functioning.

Rama's Full Status:

After the criminal complaint document that you saw yesterday, here is also the fine document of 162 million 634 thousand 500 new lek or 1 million 366 thousand 130 USD, for the square meters without permission in the center of Tirana, which he received a few days ago the state, for public interest.

Shikojeni edhe datën e vendosjes së kësaj gjobe nga Inspektoriati Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit dhe përmes dokumentit tjetër bashkëngjitur, informohuni se kjo gjobë, ka rënë në duart e një gjykatësi aq të verbuar, sa që pa iu dridhur dora i ka dhënë kompanisë të drejtë në shkallën e parë, ndërkohë që ligji është i qartë, sasia e gjobës për metër katror shtesë pa leje përcaktohet me ligj, metrat katrorë shtesë pa leje janë aty.

Sinqerisht, ju që shani e akuzoni qorrazi këtu, mund të keni një mijë e një arsye për të mos votuar për mua, apo për të menduar se politikanët janë të tërë njësoj, por ama, të mos e shohësh vullnetin e plotë për t’i dhënë një goditje finale këtij fenomeni të shëmtuar dhe të mos e kuptosh, se këtë vullnet mund ta ketë vetëm kush as është i kapur prej parellinjve, as kapet dot me asnjë lloj shume parash, kjo është të tallesh keq me veten në rastin më të mirë ose në rastin më të keq, kjo është të jesh një i korruptuar potencial që s’e koncepton dot në botë se paraja nuk është gjithçka.

Padia në Prokurorisë e Tiranës

Një ditë më parë ai pubikoi edhe dokumentet që Qeveria i ka çuar Prokurorisë së Tiranës për rastin e 4 646 metrave katrorë në kullën në qendër të Tiranës.

Rama publishes the fine for 4646 m2 without permission and the Court's

Rama publishes the fine for 4646 m2 without permission and the Court's

In this case, the Prime Minister in a video message on Facebook informed two days ago that the builder obeyed the law by becoming the first to hand over 4,646 square meters to the state without permission:

"The first deed of delivery to the state of 4,646 square meters, built without permission in the center of Tirana, which will be used according to the law for public interest, is signed."

A total of 40 subjects were reported

Today, the head of the government said that so far 40 subjects, 18 mayors and municipalities, 12 urban planning directors, 25 chief inspectors of IMT, as well as 2 directors of ALUIZNI have been reported to the Prosecutor's Office for violations of construction without permission:

"They are here, they are with names, they are with surnames. The question is: How many of these have gone before the law? None! All these files have caught mold in the prosecutor's offices."