Aktualitet

34 outbreaks of fire during 24 hours in the country, 9 of which are still active

34 outbreaks of fire during 24 hours in the country, 9 of which are still active

The Ministry of Defense has published the latest information about the fires in the country. According to the data from the National Operational Center of Civil Emergencies in AKMC, during the last 24 hours, 34 fires have been reported, with 9 of them still active.

Currently, the foci are active in:

1. In the Postribë administrative unit, in the villages of Prruemos, Vilzë and Omaraj. Since the early hours of the morning, the forces of the local Government, supported by 60 Armed Forces, have been engaged in bringing the fire under control.

2. In the village of Mali i Jushit, in the municipality of Vau Dejës, the hearth continues to be active in the area of ??bushes and brambles. The fire service and volunteers are engaged.

3. In the village of Lam i Madh, municipality of Mat, work continues on the isolation and extinguishing of the fire by the forces of the local government and the Armed Forces. During the night, three fire engines were on standby to protect the village of Lam i Madh, 2 of the FA and 1 of the Mat Municipality. Today, 30 Armed Forces are engaged in supporting the municipal forces.

4. Yesterday, in the place called "Black German Lake", Mat municipality, a fire was activated in the afternoon. Local forces and 20 Armed Forces have been engaged in extinguishing it today.

5. Në fshatin Bershi, bashkia Klos, ka rënë zjarr në një sipërfaqe pyjore. Në vendngjarje ditën e sotme janë angazhuar forcat e pushtetit vendor për vënien nën kontroll të vatrave.

6. Në fshatin Shetaj, bashkia Durrës, e cila po mbahet në monitorim nga MZSH Durrës.

7. Në fshatin Mal Bardhë, bashkia Kurbin, për të cilin ditën e djeshme janë angazhuar forcat e pushtetit vendor, të mbështetur nga 50 Forca të Armatosura, si dhe është operuar nga ajri me Helikopter Cougar. Është arritur mbajtja jashtë rrezikut e banesave të fshatit. Vijon operacioni me mbështetjen e Forcave të Armatosura.

8. Në fshatin Torovicë të bashkisë Lezhë, është aktivizuar një vatër zjarri në një sipërfaqe me shkurre dhe kullotë. Janë angazhuar forcat e pushtetit vendor.

9. Në zonën e mbrojtur Pylli i Ballollit, fshati Plashnik i Madh, bashkia Poliçan, është aktivizuar një vatër zjarri. Janë angazhuar forcat e pushtetit vendor të bashkisë Polican, të mbështetur nga 40 forca të armatosura.

Nga të cilat janë shuar vatrat në:

në fshatin Pulaj dhe në fshatin Bërdicë e Madhe, bashkia Shkodër;
në fshatin Panaja, Bashkia Vlorë,
në fshatin Lezhan, bashkia Selenicë;
në fshatin Kusarth, bashkia Elbasan;
në fshatin Lubinjë, bashkia Gramsh;
në fshatin Çepan, bashkia Skrapar;
në fshatin Plashnik i Vogël, bashkia Berat;
në fshatin Gegë, bashkia Kuçovë;
në fshatin Gjysylkanë, bashkia Tiranë;
në fshatrat Seman dhe Mbrostar, bashkia Fier;
në fshatin Dhëmblan, bashkia Tepelenë;
në fshatin Levan, bashkia Memaliaj;
në fshatin Dushk, bashkia Lushnje;
në fshatrat Zdrajsh dhe Kostenjë, bashkia Librazhd;
në fshatrat Mjedë dhe Vukaj, bashkia Vau Dejës; këtu vlen për tu theksuar angazhimi i mbi 100 vullnetarëve që punuan në shuarjen e zjarrit të fshatit Mjedë.

Në fshatrat Grudë dhe Gruemirë, të bashkisë Malësi e Madhe, ku janë mbajtur jashtë rrezikut banesat.

Në fshatin Dushkarak të Bashkisë Selenicë, për të cilin janë angazhuar ditën e djeshmë forcat e Mzsh Selenicë, të mbështetur nga forcat zjarrfikese të Bashkisë Patos, Himarë, Vlorë, Albpetrol, si dhe është operuar nga ajri me helikopterin Cougar të FA, i cili ka mundësuar shmangien e rrezikut të banesave.

Në fshatin Shënepremte të bashkisë Divjakë, ku janë angazhuar në mbështetje, forcat zjarrfikëse të bashkisë Lushnje, Fier, Berat, Rrogozhinë dhe Roskovec, të cilët bënë të mundur vënien nën kontroll të zjarrit në pak orë, duke shmangur përhapjen në drejtim të fshatrave të tjerë.

During the last 24 hours, 1004 operational forces, of the Fire Protection and Rescue Service, Armed Forces, municipal forces, police forces, employees of the Administration of Protected Areas, forest service, volunteer forces and 70 firefighting vehicles and FA's Cougar helicopter were engaged, which operated in Skuraj, Kurbin municipality and in the village of Dushkarak, Selenicë municipality.

Tiranapost.al