Ekonomia

Breshëri i djeshëm ka shkatërruar grurin e mbjellë në Maliq

Breshëri i djeshëm ka shkatërruar grurin e mbjellë në

Pasditen e djeshme, Korça dhe veçanërisht Maliqi u përfshi nga një breshër që zgjati për disa minuta. Tokat bujqësore pësuan demë, sidomos tek gruri. Fermerët thonë se 80% e prodhimit ka rënë përtokë.

Breshëri i djeshëm ka shkatërruar grurin e mbjellë në

Ata kërkojnë kompesim të shpenzimeve dhe institucionet përkatëse kanë zbritur për kontroll në terren.

Breshëri i djeshëm ka shkatërruar grurin e mbjellë në

Në një kohë kur gruri është më i nevojshëm se kurrë, pas problemeve me luftën në Ukrainë, një situatë e tillë është edhe më dramatike.