Bukuria

Supermodelja e viteve `90, Linda Evangelista shfaqet me foto pas 5 vitesh e shpërfytyruar prej procedurës kozmetike

Supermodelja e viteve `90, Linda Evangelista shfaqet me foto pas 5 vitesh e

Dikur një nga njerëzit më të fotografuar në botë, supermodelja Linda Evangelista jeton prej 5 vitesh në izolim. Nuk vuan asnjë dënim, nuk ka asnjë sëmundje, thjesht fshihet prej botës. Gjithçka nisi 5 vjet më parë kur iu nënshtrua një procedure kozmetike e cila rezultoi të ishte fatale. Fatale mund të konsiderohet shkatërrimi i trupit të një modeleje.

Linda ka folur edhe disa muaj më parë për këtë që i ka ndodhur, por sot, për People është shfaqur me fotot që tregojnë shndërrimin.

Supermodelja e viteve `90, Linda Evangelista shfaqet me foto pas 5 vitesh e

Supermodelja e viteve `90, Linda Evangelista shfaqet me foto pas 5 vitesh e

Supermodelja e viteve `90, Linda Evangelista shfaqet me foto pas 5 vitesh e

Supermodelja e viteve `90, Linda Evangelista shfaqet me foto pas 5 vitesh e

Supermodelja e viteve `90, Linda Evangelista shfaqet me foto pas 5 vitesh e

Linda Evangelista, modelja e famshme e viteve `90, fytyra e preferuar e fotografëve, iu nënshtrua procedurës CoolSculpting për të larguar nga trupi qelizat yndyrore. Kjo do të nënkuptonte më tepër elegancë për të, por që rezultoi të ishte e kundërta. Shtoi ndjeshëm në peshë, në trup dhe në fytyrë dhe mishi iu var.

Supermodelja e viteve `90, Linda Evangelista shfaqet me foto pas 5 vitesh e

Çfarë është procedura CoolSculpting?

“Nuk është magjike, është shkencë”, kështu premtohet në reklamën që i bëhet kësaj procedure në faqen zyrtare. Rezultoi magjike në fakt, por nga ato të këqijat që ndodhin vetëm në përralla.

Përmes një amplifikatori, kryhet ngrirja ose vrasja e qelizave të yndyrshme në trup. Pra është një procedurë joinvazive ndaj liposuksionit. Trajtimi është i popullarizuar për shkak të aksesit në banjat mjekësore dhe kohës minimale të rikuperimit. Mund të zvogëlojë depozitat e synuara të yndyrës deri në 20%.

Kjo është pajisja në fjalë, për të cilën thuhet se studiuesit u morën vite të tëra për ta krijuar.

Supermodelja e viteve `90, Linda Evangelista shfaqet me foto pas 5 vitesh e

Ku e kreu procedurën Linda?

Linda Evangelista e kreu procedurën në klinikën e një dermatologu nga gushti i vitit 2015 deri në shkurtin e 2016-ës, me 7 seanca në total. Pra nga një herë në çdo muaj.

Kur i vuri re ndryshimet e para?

Ndryshimet e para nisi t`i vinte re që në 3 muajt e parë. Nisi të dallonte një fryrje në zonën e mjekrës, kofshëve dhe të gjoksit. Të njëjtat zona që synonte të tkurreshin prej procedurës, po rriteshin papritmas. Më pas iu forcuan dhe iu mpinë.

Shkoi tek mjeku, në qershor të 2016-ës, disa muaj pas përfundimit të procedurave, dhe ai e diagnostikoi me hiperplazi dhjamore paradoksale (PAH). As ushtrimet, as palestra dhe asgjë nuk do ta përmirësonte.

Supermodelja e viteve `90, Linda Evangelista shfaqet me foto pas 5 vitesh e

Supermodelja e viteve `90, Linda Evangelista shfaqet me foto pas 5 vitesh e

Supermodelja e viteve `90, Linda Evangelista shfaqet me foto pas 5 vitesh e

Supermodelja e viteve `90, Linda Evangelista shfaqet me foto pas 5 vitesh e

Çfarë është PAH?

PAH është një efekt anësor i rrallë që prek më pak se 1% të pacientëve me CoolSculpting, ku procesi i ngrirjes bën që indi dhjamor i prekur të trashet dhe zgjerohet. Dhe ky 1% ishte modelja me famë botërore.

Ç`thotë sot për People?

“Dikur më pëlqente të ngjitesha në pasarelë. Tani kam frikë të ndeshem me dikë që njoh. Nuk mund të jetoj më kështu, e fshehur dhe e turpëruar. Unë thjesht nuk mund të jetoja më mes kësaj dhimbjeje. Jam më në fund gati të flas”, tha për People mes lotësh.

Supermodelja e viteve `90, Linda Evangelista shfaqet me foto pas 5 vitesh e

Supermodelja e viteve `90, Linda Evangelista shfaqet me foto pas 5 vitesh e

Supermodelja e viteve `90, Linda Evangelista shfaqet me foto pas 5 vitesh e

“U përpoqa ta rregulloja vetë, duke menduar se po bëja diçka të gabuar. Arrita në pikën ku nuk po haja fare. Mendova se po më ikte mendja”.

Nëse vesh vetëm fustan, pa brezin, më fërmohet mishi dhe mund të kem veç dhimbjeve edhe gjakderdhje. Nuk dal dot në pasqyrë se nuk e njoh veten”.

Ndaj kujt e ngre padinë?

Linda Evangelista ka ngritur një padi në muajin shtator të 2021-shit ndaj kompanisë mëmë të CoolSculpting, Zeltiq Aesthetics Inc. Ajo kërkon dëmshpërblim financiar prej 50 milionë dollarësh, duke pretenduar se nuk ka qenë në gjendje të punojë gjatë gjithë kësaj kohe. Dëmi nuk ka qenë vetëm në aspektin fizik dhe profesional, por edhe në atë mendor. Linda Evangelista ka kryer edhe dy operacioni liposuksioni për të eliminuar dëmet, por që kanë rezultuar pa sukses.

Po kompania si është përgjigjur?

Në një deklaratë po për PEOPLE, një përfaqësues i CoolSculpting thotë se procedura është studiuar mirë me më shumë se 100 botime shkencore dhe më shumë se 11 milionë trajtime të kryera në mbarë botën. Ai shton se efektet anësore, të rralla, si PAH janë të mirëdokumentuara dhe u bëhen paraprakisht me dije pacientëve dhe ofruesve të këtij shërbimi.

Në fund të intervistës me People, Linda ka edhe një mesazh.

“Pse e ndiejmë nevojën t'ia bëjmë këto gjëra trupit tonë? Gjithmonë e kam ditur se do të plakem. Dhe e di se ka gjëra të caktuara nëpër të cilat do kalojë një trup. Por thjesht nuk e mendoja se do të dukesha kështu. Nuk e njoh më veten as fizikisht e as si person nuk e njoh më. Linda Evangelista, supermodelja – nuk ekziston. Shpresoj se mund të heq dorë nga turpi im dhe të ndihmoj njerëzit e tjerë që janë në të njëjtën situatë si unë. Ky është qëllimi im”.