Bukuria

Sekreti i larjes së fytyrës për lëkurë të lëmuar dhe plot shkëlqim

Sekreti i larjes së fytyrës për lëkurë të

Me sa duket një fytyrë e lëmuar dhe me shkëlqim nuk kërkon gjithmonë produkte dhe mjete të shtrenjta.

Sekreti i një lëkure të pastër varet nga kohëzgjatja e e larjes së saj. Sipas studimeve ne duhet të fillojmë t'i kushtojmë vëmendje shtesë kësaj çështjeje për të pasur rezultate të shkëlqyera.

Larja e fytyrës për 60 sekonda.

Kjo metodë pastrimi u propozua nga Nayamka Roberts-Smith nga LABeautyologist në një nga postimet e saj në Tëitter. Sipas saj, mesatarisht, ne nuk e pastrojmë lëkurën tonë për aq kohë sa duhet. Në vend të 15 sekondave të zakonshme që kalojmë duke larë fytyrën dhe zonën e qafës, duhet ta bëjmë për të paktën 60 sekonda.

Larja më gjatë e lëkurës është thelbësore.

Gjatë ditës, shumë baktere mund të grumbullohen në lëkurë dhe të futen thellë në pore. Një pastrim fytyre për një kohë të gjatë lejon që përbërësit e larjes së fytyrës tuaj të fillojnë të punojnë në mënyrë aktive, duke prishur dhe hequr papastërtitë në mënyrë më efikase. Kjo çon në një pamje të përmirësuar dhe lëkurë më të butë.

Sipas Nayamka me bazë vaji funksionojnë më së miri për këtë metodë, por shkuma, kremi dhe larja e fytyrës me xhel mund të përdoren gjithashtu. Pastruesit gërryes duhet të shmangen, pasi ato mund të dëmtojnë lëkurën tuaj nëse përdoren për një kohë të gjatë.

Çdo zonë në fytyrë trajtohet me më shumë kujdes në këtë mënyrë.

Kjo procedurë mund të jetë e dobishme, veçanërisht për poret tuaja. Kur qelizat e vdekura të lëkurës dhe bakteret në fytyrën tuaj përzihen me vajin tuaj natyror të fytyrës (i cili prodhohet nga gjëndrat tona dhjamore), mund të shfaqen spina bllokuese të poreve. Ata më vonë mund të çojnë në pika të zeza dhe pikat të bardha në lëkurë. Në këtë rast, pastrimi i fytyrës tuaj me shumë kujdes mund të ndihmojë në zvogëlimin e tyre.

Mënyra se si lani luan gjithashtu një rol të madh.

Estetistja thekson se gjithçka duhet të bëhet duke përdorur vetëm gishtat. Mos përdorni furça, sfungjer ose pëlhura larëse për fytyrën, por në vend të kësaj bëni vetes një masazh të këndshëm dhe të dobishëm. Duke bërë këtë, ju gjithashtu mund të përmirësoni qarkullimin e gjakut, i cili gjithashtu ka efekte pozitive në fytyrën tuaj, si ulja e rrudhave dhe përmirësimi i pamjes së lëkurës tuaj.

*Artikulli i marrë nga Bright Side. Përkthyer dhe përshtatur për Tiranapost.al.