Bukuria

Sa shpesh duhet të lani fytyrën, sipas shkencës

Sa shpesh duhet të lani fytyrën, sipas shkencës
Nëse pyesni 5 nga miqtë tuaj se sa shpesh e lajnë fytyrën, me shumë mundësi do të merrni 5 mendime shumë të ndryshme në bazë të llojit të lëkurës dhe rutinës së grimit. Kur bëhet fjalë për pastrimin e lëkurës nuk ka një formulë të vetme për të gjithë, dhe mënyra e kujdesit për lëkurën varet nga mosha, niveli i aktivitetit dhe madje edhe moti. Edhe pse besohet se larja e fytyrës një herë në mëngjes dhe një herë në mbrëmje është e mjaftueshme, kjo mund të funksionojë për disa njerëz dhe të jetë shumë ose jo e mjaftueshme për disa të tjerë.

Bright Side është thelluar më tepër në këtë temë për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje.

1. Lëkura e thatë ose e ndjeshme.

Sa shpesh duhet të lani fytyrën, sipas shkencës
Edhe pse mund të duket joshëse të lani me ujë lëkurën tuaj të thatë, në fakt mund të bëjë më shumë dëm sesa mirë. Nëse lëkura juaj është e thatë dhe tepër e ndjeshme, larja e saj dy herë në ditë mund të jetë shumë irrituese dhe është më mirë ta shpëlani me ujë të ngrohtë në mëngjes pa përdorur asnjë produkt. Përdorimi i produkteve të buta dhe me bazë vaji gjatë natës mund të ndihmojë në pastrimin e papastërtive pa irrituar lëkurën delikate.

2. Lëkura e yndyrshme dhe e prirur ndaj puçrrave.

Sa shpesh duhet të lani fytyrën, sipas shkencës
Nëse lëkura juaj shkëlqen lehtësisht dhe duket se gjithçka mund ta bëjë të shpërthejë prej puçrrave është plotësisht e kuptueshme që dëshironi ta pastroni sa më shumë që të jetë e mundur. Por larja e fytyrës më shumë se dy herë në ditë mund të çojë dëm të gjitha përpjekjet tuaja, sepse do të rrisë prodhimin e sebumit, duke shkaktuar edhe më shumë puçrra. Që lëkura juaj e yndyrshme të qëndrojë mat për një kohë më të gjatë, zgjidhni pastrues me bazë acidi dhe mos harroni të pastroni shumë fytyrën.

3. Nëse përdorni shumë grim.

Sa shpesh duhet të lani fytyrën, sipas shkencës
Asgjë nuk mund të përmirësojë humorin tuaj dhe të rifreskojë pamjen më shpejt se një grim i bërë mirë, por grumbullimi i produkteve të shumta në lëkurë mund të shkaktojë bllokim të poreve dhe madje edhe rrudha të parakohshme. Pastrimi i duhur është çelësi kur bëhet fjalë për heqjen e grimit, dhe larja e tij çdo ditë do ta ndihmojë lëkurën tuaj të qëndrojë e freskët dhe rinore për më gjatë.

4. Nëse shkoni në palestër pothuajse çdo ditë.

Sa shpesh duhet të lani fytyrën, sipas shkencës
Qëndrimi aktiv është absolutisht jetik për të mbajtur nën kontroll peshën dhe për t'ju ndihmuar të ndiheni me energji, por larja e fytyrës para dhe pas stërvitjes është një rregull për kujdesin e lëkurës që nuk duhet ta shkelni. Heqja e grimit përpara se të ushtroheni do të ndihmojë në parandalimin e bllokimit të poreve që shfaqen kur bakteret bashkohen me djersën dhe lëkurën e vdekur të fytyrës. Larja e lëkurës menjëherë pas përfundimit të stërvitjes mund të shpëlajë bakteret që mund të shkaktojnë puçrra fytyre.

5. Kini kujdes nëse lëkura juaj ndryshon me stinët.

Sa shpesh duhet të lani fytyrën, sipas shkencës
Kur gjeni një produkt që i bën mirë lëkurës suaj, josheni ta përdorni çdo ditë. Por përshtatja e rutinës së kujdesit për lëkurën sipas ndryshimit të stinëve mund të parandalojë shumë gjendje të bezdisshme të lëkurës dhe të ndihmojë që ajo të qëndrojë pa rrudha për më gjatë. Në dimër, kur ajri bëhet më i freskët dhe më i thatë, është mirë të lani fytyrën vetëm një herë në ditë dhe të përdorni kremra dhe serume intensive për të ndihmuar në bllokimin e lagështirës shumë të nevojshme.