Bukuria

Ngjyra perfekte e flokëve sipas tonit të lëkurës

Ngjyra perfekte e flokëve sipas tonit të lëkurës

Me kalimin e viteve, flokët gri mund të bëhen një makth dhe mund të filloni të mendoni se si të dukeni më të reja. Për fat të mirë, disa këshilla mund t'ju ndihmojnë në këto rrethana. Ndonjëherë, një ndryshim i thjeshtë në ngjyrën e flokëve mund t’ju ??ndihmojë të dukeni më e re.

Por cilat ngjyra mund t’ju bëjnë të dukeni më të reja dhe mund të përshtaten më mirë me tonin e lëkurës dhe tiparet e fytyrës.

Para se të zgjidhni ngjyrën që i përshtatet më mirë flokëve tuaj, është thelbësore të merrni parasysh tonin e lëkurës tuaj. Nëse nuk e bëni, flokët tuaj ka të ngjarë të humbasin vitalitetin dhe të kenë një pamje të shurdhër. Pavarësisht se ka një shumëllojshmëri ngjyrash në dispozicionin tuaj, nuk duhet të anashkaloni faktin se jo të gjitha do t'ju përshtaten.

Ekziston një metodë që mund të përdorni për të zbuluar se cili ton është lëkura juaj. Nëse lëkura juaj do të ishte një sezon i vitit, çfarë do të ishte? Një grup specialistësh shpjegojnë detajet që duhet të merrni parasysh për të identifikuar tonin tuaj të lëkurës

1. Toni i pranverës së lëkurës

Ngjyra perfekte e flokëve sipas tonit të lëkurës

Ky ton i lëkurës është i qartë dhe ka ngjyrë të artë ose pjeshke. Njerëzit që kanë këto tipare priren të skuqen lehtë dhe zakonisht kanë njolla. Sytë e tyre kanë një ngjyrë të çelur, veçanërisht blu ose jeshile, dhe ngjyra e flokëve është flokëverdhë ose në disa raste, e errët ose e kuqërremtë. Më e këshillueshmja, duke pasur parasysh këto karakteristika, është të zgjidhni ngjyrat e ngrohta dhe të shmangni tonet e hirit.

2. Toni i lëkurës verore

Ngjyra perfekte e flokëve sipas tonit të lëkurës

Ky lloj lëkure zakonisht ka një nuancë rozë. Njerëzit që bien në këtë kategori zakonisht kanë sy blu, jeshil ose gri-kaltër. Është gjithashtu e zakonshme që ata të kenë flokë bjonde ose kafe. Zgjidhja më e mirë, në këto raste, janë flokët e artë ose të errëta, 2 ton mbi atë natyral, për t'i dhënë flokëve shkëlqim shtesë.

3. Rënia e tonit të lëkurës

Ngjyra perfekte e flokëve sipas tonit të lëkurës

Në këto raste, toni i lëkurës mund të jetë shumë i lehtë. Sytë janë zakonisht jeshilë, por gjithashtu mund të jenë blu. Njerëzit që i përkasin këtij grupi shpesh kanë flokë ngjyrë kafe të errët me një nuancë të kuqërremtë ose mund të jenë flokëkuqe me nuanca flokësh bakri. Duke pasur parasysh këto karakteristika, ngjyra e flokëve mund të përmirësohet duke përdorur tone të kuqërremta ose bakri. Është gjithashtu mirë të dini se gështenjat e ngrohta janë shumë lajkatare.

4. Toni dimror i lëkurës

Ngjyra perfekte e flokëve sipas tonit të lëkurës

Lëkura ka një qartësi kaq të mprehtë. Sytë priren të jenë ngjyrë kafe të errët, gri, blu ose jeshile të thellë. Ngjyra natyrale e flokëve është e zezë ose kafe e mesme. Ajo që sugjerohet zakonisht për këto lloje lëkure është të theksoj shkëlqimin e saj, por nëse dikush dëshiron ta ndriçojë atë, ata gjithmonë mund të shkojnë në një të hirtë bjonde.

*Artikulli i marrë nga Bright Side. Përkthyer dhe përshtatur për Tiranapost.al.