Bukuria

Ndaloni së përdoruri sapunin e duarve për të larë fytyrën nëse doni të shpëtoni nga këto probleme

Ndaloni së përdoruri sapunin e duarve për të larë
Priremi të përdorim një sapun për çdo gjë. Për të larë duart, por edhe fytyrën me të pasi bësojme se të gjithë sapunët bëjnë një punë.

Por kur bëhet fjalë për rutinën e kujdesit të lëkurës në të vërtetë sapuni i duarve ndihmon apo dëmton?

Zona të ndryshme të trupit kërkojnë nivele të ndryshme të pH për pastrimin e lëkurës dhe përbërësit në sapunët e duarve janë të krijuar për nevojat e duarve jo të fytyrës.

Problemi me larjen e fytyrës me sapun për duar, sipas dermatologëve është se mund të jetë shumë i fortë për lëkurën. E bën lëkurën të thatë dhe të irrituar sepse janë krijuar për të vrarë bakteret dhe mikrobet në duar.

Si ndikon tek aknet sapuni i duarve?

Sapuni ka veti antibakteriale që mund të shkaktojnë skuqje dhe acarim të lëkurës. Edhe pse mund të mendoni se një sapun i tillë antibakterial mund të ndihmojë në heqjen e akneve, në disa raste, ai mund t’i përkeqësojë ato.

Zhvillimi i akneve mund të ndikohet nga shumë gjëra, të tilla si ndryshimet hormonale ose gjëndrat dhjamore tepër aktive e prandaj është më mirë t’i përmbaheni një pastruesi të veçantë fytyre për aknet që është krijuar posaçërisht për të ndihmuar në trajtimin e gjendjes.

Pra, ndërsa sapuni i duarve mund të duket si një alternativë joshëse, është më mirë ta shmangni atë dhe t’i përmbaheni produkteve që mbulojnë në mënyrë specifike lëkurën e butë të fytyrës tuaj.