Bukuria

Çfarë janë pikat e bardha në lëkurën tuaj dhe si t’i trajtoni

Çfarë janë pikat e bardha në lëkurën tuaj dhe si
40%-50% e foshnjave të porsalindura kanë pika të vogla të bardha në fytyrë. Ndonjëherë këto kokrra na shoqërojnë edhe në moshë madhore.

Lajmi i mirë është se është krejtësisht normale t'i kesh ato.

Çfarë janë ato pika?

Pikat kanë një emër, milia (njolla qumështi). Ato janë të mbushura me keratinë që bllokohet nën lëkurën tuaj. Si rregull, pikat e bardha shfaqen në qepalla, faqe dhe ballë. Shumë besojnë se milia është një formë e akneve, megjithatë është e kundërta pasi aknet zakonisht shkaktohen nga hormonet .

Pse shfaqen?
Edhe pse askush nuk e di vërtet se pse shkaktohen miliat, ka disa shpjegime të mundshme. Lëkura mund të jetë dëmtuar. Efektet e acarimit, ekspozimit në diell, djegieve ose produkteve të rënda të kujdesit të lëkurës mund të çojnë në milia.

Çfarë janë pikat e bardha në lëkurën tuaj dhe si

Një arsye tjetër e mundshme është grumbullimi i lëkurës së vdekur, e cila bllokohet në pore. Për këtë shkak mund të jenë edhe gjenet.

Çfarë duhet bërë për ta:

Çfarë janë pikat e bardha në lëkurën tuaj dhe si
Nuk është nevoja të bëni asgjë në lidhje me pikat sepse ato janë krejtësisht të padëmshme. Megjithatë, nëse jeni të shqetësuar për aspektin estetik ka disa zgjidhje që mund t'ju ndihmojnë. Kini parasysh që asnjë nga masat e mundshme parandaluese nuk është provuar të jetë 100% efektive. Megjithatë mund t'i provoni.

1. Hidratoni dhe mbroni lëkurën.

Çfarë janë pikat e bardha në lëkurën tuaj dhe si
Investimi në një krem ??të mirë kundër diellit dhe hidratues është një ide e mirë. Këto produkte do t'ju ndihmojnë të siguroheni që lëkura juaj të jetë e mbrojtur, e butë dhe fleksibël. Mos harroni të aplikoni krem ??kundër diellit edhe në dimër ose kur jeni ulur pranë dritareve.

2. Eksfolioni.

Çfarë janë pikat e bardha në lëkurën tuaj dhe si
Është thelbësore të mos e teproni. Përdorni pastrime të buta në mënyrë që të mos dëmtoni lëkurën dhe të mos shkaktoni edhe më shumë pika. Hiqni qelizat e vdekura me kujdes në shtëpi ose bëni trajtime profesionale të fytyrës.

3. Provoni produkte me retinol.

Çfarë janë pikat e bardha në lëkurën tuaj dhe si
Besohet se retinoli është një përbërës që zhduk miliat. Kremrat me retinol zbulojnë një shtresë të lëmuar të lëkurës dhe parandalojnë akumulimin. Mbani në mend se disa produkte që përmbajnë retinol mund të jenë të ashpra për lëkurën, kështu që zgjidhni ato më të butat.

4. Përdorni acid salicilik.

Çfarë janë pikat e bardha në lëkurën tuaj dhe si
Ky acid rekomandohet shpesh si një mënyrë për të luftuar aknet dhe mund të funksionojë edhe për milia. Ky produkt aplikohet për të holluar shtresat e lëkurës. Në këtë mënyrë mund të lirohet kisti milia. Ky acid është mirë të aplikohet menjëherë para gjumit.