Art dhe Kulturë

Unaza e epokës romake që simbolizon Jezusin gjendet në një anije të fundosur në Izrael

Unaza e epokës romake që simbolizon Jezusin gjendet në një

Një unazë ari e epokës romake që mban një imazh të përdorur nga të krishterët e hershëm për të simbolizuar Jezusin është gjetur nga arkeologët në brigjet e Mesdheut të Izraelit.

Autoriteti i Antikiteteve të Izraelit tha se unaza ishte vendosur me një gur të çmuar jeshil të gdhendur me figurën e një bariu që mbante një dele mbi supet e tij.

Në Bibël, Jezusi e përshkruan veten si "Bariu i Mirë".

Unaza e epokës romake që simbolizon Jezusin gjendet në një

Unaza ishte midis një numri artefaktesh të zbuluara në dy anije të mbytura pranë portit antik të Cezaresë.

Thesaret e tjera përfshijnë qindra monedha romake argjendi dhe bronzi nga mesi i shekullit të 3-të dhe një grumbull i madh monedhash argjendi nga fillimi i shekullit të 14-të, gjatë periudhës Mamluk.
Autoriteti i Antikiteteve të Izraelit tha se mbetjet e anijeve dhe ngarkesave të tyre u gjetën të shpërndara në det në një thellësi prej rreth 4 m.

Tiranapost.al