Art dhe Kulturë

Pas ndarjes së tij nga jeta, fluks lexuesish kërkojnë në librari veprat e Kadaresë

Pas ndarjes së tij nga jeta, fluks lexuesish kërkojnë në

Pas ndarjes së tij nga jeta, fluks lexuesish kërkojnë në librari veprat e Kadaresë

Siç ndodh me ikona të çdo fushe, fenomeni i ringjalljes së veprave pas vdekjes së artistit, ka ndodhur edhe me Kadarenë.

Sipas një survejimi dhe intervistave të Euronews Albania në disa nga libraritë kryesore në vend, janë rritur ndjeshëm shitjet dhe kërkesat për librat e Kadaresë. Kërkesat vijnë nga lexues shqiptarë edhe të huaj.

Euronews ka intervistuar edhe disa blerës në Tiranë.