Art dhe Kulturë

Mbrëmë në Tiranë erdhi një ikonë, por sa për t’u çmall

Mbrëmë në Tiranë erdhi një ikonë, por sa për

Muharrem Fejzo, një nga emrat e rëndësishëm të kinemasë shqiptare dje kishte përvjetorin e ditëlindjes.

Mbrëmë në Tiranë erdhi një ikonë, por sa për

Regjisori Namik Ajazi shfaqi në Kinema Millenium një përmbledhje kujtimesh, ndjenjash, rrëfimesh, vetë jetën e Muharrem Fejzos.

Mbrëmë në Tiranë erdhi një ikonë, por sa për

Mbrëmë në Tiranë erdhi një ikonë, por sa për

Jeta e tij si një film dhe ai si një protagonist, rrëfimi i historisë pjesërisht autobiografik e po aq përmes kujtimeve të miqve dhe familjarëve të tij, e bëri këtë dokumentar, emocional.

Muharrem Fejzo ishte nga të paktët krijues shqiptarë I cili e pa artin si sintezë, mes pikturës, skulpturës, muzikës e figurës filmike.

Mbrëmë në Tiranë erdhi një ikonë, por sa për

Nga "Montatorja", "Kapedani", "Guna përmbi tela", "Fije që priten", "Muri i gjallë" apo kryefilmi

"Mësonjtorja", janë veprat filmike të këtij artisti.

Muharrem Fejzo erdhi edhe njëherë mbrëmë duke na kujtuar citimin e preferuar të Jung se: "Një njeri që s'ka përjetuar ferrin e ndjenjave të pasionit të tij, nuk mund të thuhet se ka jetuar".

Mbrëmë në Tiranë erdhi një ikonë, por sa për