Art dhe Kulturë

Librat më të mirë të vitit 2021

Librat më të mirë të vitit 2021

Politika dhe aktualiteti

Perandoria e Dhimbjes. Nga Patrick Radden Keefe. Dydite; 560 faqe;

Mos shqeteso. Nga Michela Wrong. 512 faqe

Kina e padukshme. Nga Scott Rozelle dhe Natalie Hell. Shtypi i Universitetit të Çikagos; 248 faqe

Jetët seksuale të grave afrikane. Nga Nana Darkoa Sekyamah. Librat e dialogut; 304 faqe

Ruletë e kuqe. Nga Desmond Shum. Scribner; 320 faqe

Si kalohet Fjala. Nga Clint Smith. Little, Broën; 352 faqe; Librat e dialogut

Ne Jemi Bellingcat. Nga Eliot Higgins. Bloomsbury Publishing; 221 faqe

Historik

Arma, Anija dhe Pena. Nga Linda Colley. Liveright; 512 faqe

Tuneli 29. Nga Helena Merriman. 352 faqe

Kuba: Një histori amerikane. Nga Ada Ferrer. Scribner; 576 faqe

Revolucioni Grek. Nga Mark Mazoëer. Penguin Press; 608 faqe

Biografi

Rënia. Nga John Preston. HarperCollins; 352 faqe; Viking

Potteri Radikal. Nga Tristram Hunt. Librat Metropolitan; 352 faqe

Këtu nuk ka asgjë për ju. Nga Fiona Hill. Librat Mariner; 432 faqe

Të gjitha problemet e shpeshta të ditëve tona. Nga Rebeça Donner. 576 faqe

Mbreti i fundit i Amerikës. Nga Andreë Roberts. Viking; 784 faqe

Të gjitha brenda. Nga Billie Jean King. Knopf; 496 faqe

Kultura dhe idetë

Zoti: Një Anatomi. Nga Francesca Stavrakopoulou. Picador; 608 faqe

Mëkatari dhe Shenjtori. Nga Kevin Birmingham. Penguin Press; 432 faqe

Idhujt e rënë. Nga Alex von Tunzelmann. Harper; 320 faqe

Barça. Nga Simon Kuper. Libra të shkurtër; 352 faqe

Dymbëdhjetë Jetët e Alfred Hitchcock. Nga Edward White. 400 faqe

Trillim

Nëna për darkë. Nga Shalom Auslander. Riverhead Books; 272 faqe

Librat e Jakobit. Nga Olga Tokarczuk. Botime Fitzcarraldo; 928 faqe

Komploti. Nga Jean Hanff Korelitz. Libra Celadon; 317 faqe

Klara dhe Dielli. Nga Kazuo Ishiguro. Knopf; 320 faqe

Detransition, Baby. Nga Torrey Peters. Nje bote; 352 faqe;

Kronika nga vendi i njerëzve më të lumtur në tokë. Nga Wole Soyinka. Panteon; 464 faqe;

Ekonomia dhe biznesi

Bota për Shitje. Nga Javier Blas dhe Jack Farchy. Oxford University Press; 416 faqe

Karriera dhe Familja. Nga Claudia Goldin. Princeton University Press; 344 faqe

E ardhmja e parave. Nga Esëar Prasad. Belknap Press; 496 faqe

Fuqia e Shkatërrimit Kreativ. Nga Philippe Aghion, Céline Antonin dhe Simon Bunel. Belknap Press; 400 faqe

Shkencë dhe Teknologji

Një goditje për të shpëtuar botën. Nga Gregory Zuckerman. Portofoli; 384 faqe

Unë, Ëarbot. Nga Kenneth Payne. Oxford University Press; 336 faqe

Duke qenë Ti. Nga Anil Seth. Dutton Books; 352 faqe

Lotaria Gjenetike. Nga Kathryn Paige Harden. Princeton University Press; 312 faqe;

Uji: Një biografi. Nga Giulio Boçaleti. Panteon; 400 faqe

*Artikull i The Economist, përkthyer nga Tiranapost.al