Art dhe Kulturë

Fotografi i Essex pikturon skenat e Krishtlindjeve në dritë

Fotografi i Essex pikturon skenat e Krishtlindjeve në dritë

Dekorimet festive dhe gëzimet e Krishtlindjeve janë pikturuar nëpër vende në Essex - por vizitorët do të mund t'i zbulojnë ato vetëm në një fotografi.

Burrat e dëborës, pemët e Krishtlindjeve, shtigjet me nuancë blu dhe xhufkat janë krijuar të gjitha nga piktori i dritës Kevin Jay dhe janë shijuar nga mijëra njerëz në mediat sociale, me imazhet e shpërndara në Instagram.

Fotografi i Essex pikturon skenat e Krishtlindjeve në dritë

Kevin Jay, 50 vjeç, nga Clacton-on-Sea, Essex, përdor një burim drite për të "pikturuar" imazhet dhe për të kapur punën në kamerën e tij duke përdorur një shpejtësi të ngadaltë të diafragmës.

"Është një formë ideale fotografie në këtë kohë të vitit pasi nuk ka shumë për të shkrepur natën - ju jeni duke krijuar fjalë për fjalë imazhin pasi nuk ka asgjë për të filluar, përveç ndoshta një pikë referimi lokale," tha ai.

Fotografi i Essex pikturon skenat e Krishtlindjeve në dritë

Z. Jay filloi të pikturonte me dritë rreth katër vjet më parë, kur donte të bënte diçka me aftësitë e tij fotografike pas errësirës.

“Ndërsa xhirojmë natën, është e rrallë që njerëzit të shohin se çfarë po bëjmë, por është vërtet shpërblyese vetëm të dish që njerëzit vlerësojnë imazhin përfundimtar”, tha zoti Jay.

Fotografi i Essex pikturon skenat e Krishtlindjeve në dritë

Fotografi i Essex pikturon skenat e Krishtlindjeve në dritë

Fotografi i Essex pikturon skenat e Krishtlindjeve në dritë

Tiranapost.al