Art dhe Kulturë

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

Ka kaluar më shumë se një dekadë që kur Ashton Kutcher dhe Mila Kunis luajtën në dy filma tepër të ngjashëm: No Strings Attached dhe Friends With Benefits. Por kjo nuk ishte hera e parë që Hollivudi ka prodhuar filma pothuajse të njëjtë e madje në një distancë të shkurtër kohe.

Është një fenomen i njohur si “filmat binjakë”, që daton nga fundi i viteve '30 kur Bette Davis, pasi i ishte mohuar roli i Scarlett O'Hara në Gone With the Wind, thuhet se kërkoi një film të sajin për një grua jugore me vullnet të fortë, të vendosur në sfondin e luftës civile.

Hidhuni një sy filmave binjakë më të paharrueshëm që kanë mbërritur në kinema:

Turner & Hooch/K-9

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

Kalifornia/Natural Born Killers

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

Street Fighter/Mortal Kombat

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

Showgirls/Striptease

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

Dante's Peak/Volcano

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

Saving Private Ryan/The Thin Red Line

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

Antz/A Bug's Life

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

Armageddon/Deep Impact

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

The Truman Show/Ed TV

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

Entrapment/The Thomas Crown Affair

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

House on Haunted Hill/The Haunting

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

The Matrix/eXistenZ

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

Scary Movie/Shriek If You Know What I Did Last Friday the Thirteenth

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

Chasing Liberty/First Daughter

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

Red Eye/Flightplan

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

United 93/Flight 93

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

The Prestige/The Illusionist

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

Zodiac/The Curse of the Zodiac

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

Despicable Me/Megamind

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

No Strings Attached/Friends with Benefits

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

Mirror Mirror/Snow White and the Huntsman

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

Olympus Has Fallen/White House Down

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

Yves Saint Laurent/Saint Laurent

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

Hercules/The Legend of Hercules

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm

Spectre/Mission: Impossible—Rogue Nation

25 rastet kur Hollivudi prodhoi filma tepër të ngjashëm