Aktualitet

Video/ Beteja më e nxehtë në Karaburun

Video/ Beteja më e nxehtë në Karaburun

Situata me zjarret në Karaburun vijon të jetë problematike. Ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi nga Vlora tha se beteja e këtyre ditëve me e nxehtë ka qenë aty për të shmangur prekjen e parkut të Llogarasë.

Video/ Beteja më e nxehtë në Karaburun

Pavarësisht angazhimit dhe burimet e ndërhyrjes, ministri tha se situata mbetet e rrezikshme kryesisht në qarkun e Vlorës ndërsa shtoi se në Fushë-Arrëz u shmang prekja e banesave me vënien e flakëve nën kontroll.

Video/ Beteja më e nxehtë në Karaburun
Foto nga Karaburuni, ditët e para nga përfshirja e flakëve

Niko Peleshi:

'Jemi në mes të situatave të rrezikshme kryesisht në qarkun e Vlorës por dhe në gjithë Shqipërinë kemi shtrirje. Dje kemi shmangur në Fushë Arrëz prekjen e banesave. Sot jemi shumë të angazhuar të shqetësuar me pak mundësi për të ndërhyrë në pjesën e Karaburunit në kufi me parkun e Lkogarasë. Beteja e këtyre ditëve me e nxehtë ka qenë aty për të shmangur prekjen e parkut. Por kemi burime të angazhuara për të shmangur zjarrin në fshatrat me shtëpitë e banuara në bashkinë e Selenicës dhe fshatin Gjormë e Gumenicë ku nevojitet evakuimi i banorëve'.

Video/ Beteja më e nxehtë në Karaburun

Video/ Beteja më e nxehtë në Karaburun

*Tiranapost.al.