Aktualitet

Vendimi i fundit i qeverisë greke: Udhëtimi me testim, rregullat që duhen zbatuar për të gjithë mbi 12 vjeç

Vendimi i fundit i qeverisë greke: Udhëtimi me testim, rregullat

Qeveria greke ka marrë vendimin e fundit me datë 4 gusht, ku lidhur me udhëtimet drejt shtetit grek, do të kryhet testimi, duke mos mjaftuar vërtetimi i vaksinës, testit PCR apo rapit test i paraqitur nga udhëtari. Ministrja e Jashtme ka njoftuar qytetarët shqiptarë që kanë plane udhëtimi drejt Greqisë, se duhet të kenë me vete, përveç certifikatës së vaksinës ( Ku futet vaksina, ose testi serologjik, ose rapid test) , edhe formularin e domosdoshëm të quajtur PLF: Adresa e linkut këtu. Formulari vlen për gjithë format e udhëtimit, nga ajro apo toka. Rregullat do jenë njësoj të detyrueshme për zbatim për të gjithë, edhe fëmijët mbi 12 vjeç.

Ndërkaq Kapshtica, Kakavija dhe Qafë Bota nuk kanë limit për numrin e personave që kalojnë kufirin. Këto pika funksionojnë ?? ???? për të gjitha kategoritë e udhëtarëve.

Ndërsa pika Kufitare e Tre Urave (Merxhani), pa limit kuotash ditore dhe me orar lëvizjeje ??:??-??:??.

Njoftimi i plotë:

* Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme, njofton se në bazë të VKM-së së fundit miratuar nga qeveria greke, nr. 49351, datë 04.08.2021, publikuar më 05.08.2021, të gjithë shtetasit që udhëtojnë drejt Greqisë, përfshirë dhe ata shqiptarë, i nënshtrohen testimit labratorik me metodën PCR ose testit të shpejtë (rapid).
?? ??? ??????? ???? ??? ????? ????????????? ? ?????? :
- Formularin PLF;
- Çertifikatë vaksinimi, test PCR (të bërë 72 orë para mbërritjes së tyre në Greqi) ose rapid (të bërë brenda 48 orëve para mbërritjes së tyre në Greqi) ose
- Çertifikatë të diagnozës pozitive e vlefshme për 1 deri në 6 muaj.
???? ????????? ??? ?? ????? ?? ??? ????? ??? ???????? ??????? ??????? ?? ??? ????????.
Formulari i domosdoshëm, duhet plotësuar nga të gjithë në rast udhëtimi drejt Greqisë nga të gjitha pikat kufitare, tokësore ose ajrore.
Linkun e regjistrimit të formularit ??? e gjeni në adresën: http://www.travel.gov.gr/

-Në Pikat Kufitare Doganore të Kapshticës, Kakavijës dhe Qafë Botës nuk ka limit për numrin e personave që kalojnë kufirin. Këto pika funksionojnë ?? ???? për të gjitha kategoritë e udhëtarëve.

-Nga data ?? ?????? ????, është hapur dhe Pika Kufitare e Tre Urave (Merxhani), pa limit kuotash ditore dhe me orar lëvizjeje ??:??-??:??.

Më shumë informacion në lidhje me mënyrat e përshtatshme dhe mjetet e transportit dhe lejet e lëvizjes brenda Greqisë janë në dispozicion në: https://forma.gov.gr/
Çdo informacion në vazhdimësi për udhëtarët mund ta gjeni në faqen e Ministrisë greke të Turizmit: https://mintour.gov.gr/en/covid19-en/

Të gjithë shtetasit që udhëtojnë drejt Greqisë, pavarësisht nga kombësia dhe mënyra e hyrjes në territorin grek, i nënshtrohen testimit laboratorik me metodën PCR ose testit të shpejtë (rapid) bazuar në algoritmin shëndetësor dhe janë të detyruar gjatë qëndrimit të tyre në Greqi të respektojnë masat e jashtëzakonshme për kufizimin e përhapjes së virusit COVID-19, sipas vendimit të përbashkët ministror sipas të dhënave Δ1α/ΓΠ.οικ.48487/30.7.2021 (Β' 3481).
Ekzaminimet kryhen nga Sekretariati i Përgjithshëm i Mbrojtjes Civile dhe Organizatës Kombëtare të Shëndetit Publik, të cilët janë përgjegjës për kryerjen e ekzaminimeve mjekësore.

*Tiranapost.al.