Aktualitet

Si të reagoni kur dikush bën komente ofenduese për trupin tuaj

Si të reagoni kur dikush bën komente ofenduese për trupin tuaj
Shumë e shëndoshë, shumë e dobët, shumë e gjatë, shumë e shkurtër, humbja e peshës, faqet topolake, etj janë vetëm disa nga gjykimet që jepen nga njerëzit përreth nesh. Ata disi mendojnë se është e drejta e tyre për shkak të faktorit "liria e fjalës". Por jo! Askush nuk ka të drejtë t'ju vërë në një pozitë të tillë. Këtu janë disa këshilla se si të reagoni kur njerëzit, përfshirë njerëzit që njihni ju ofendojnë në lidhje me trupin tuaj!

Kur komentojnë të huajt

Nëse njerëzit që nuk kanë lidhje me ju komentojnë për trupin, fillimisht jini të sigurt për trupin tuaj dhe më pas nëse injorimi nuk është forca juaj, atëherë thoni "Më pëlqen ashtu siç është, faleminderit", ose mund të thoni se është nuk është punë e tyre. Ju gjithashtu mund ta telefononi personin jashtë, por mbani tonin në kontroll.

Ofendime për trupin në familje

Shumë prej nesh kanë fajtorë që ofendojnë në lidhje me trupin në shtëpi. Prindërit tanë, vëllezërit e motrat ose të afërmit e tjerë mendojnë se është në rregull t'ju quajnë të shëndoshë. Për t'u përballur me ta, duhet të duash vërtet veten së pari dhe të mos lejosh që komentet e tyre t’ju lëndojnë. Si kundërpërgjigje, ju i mbani fjalët tuaja të pastra duke thënë "Më pëlqen mënyra si jam, faleminderit për shqetësimin".

Në internet

Interneti mund të jetë një botë vicioze. Njerëzit me të vërtetë nuk kanë asgjë tjetër për të bërë dhe urrejtja në internet është bërë shumë e zakonshme. Hapi i parë këtu duhet të jetë që të mos u përgjigjeni atyre, thjesht injoroni. Nëse vërtet dëshironi të përgjigjeni, përdorni sarkazëm!

Tiranapost.al