Aktualitet

Rikthehet moti i keq, ja qarqet ku priten reshje intensive shiu

Rikthehet moti i keq, ja qarqet ku priten reshje intensive shiu

Gjithë territori i Shqipërisë, duke nisur nga kjo e martë, pritet të preket nga reshjet e shiut. Por nga e mërkura reshjet do të intensifikohen akoma më tej në disa qarqe të vendit.

Agjencia Kombëtare e Mbrojtës Civile, ka treguar se këto qarqe do të jenë më të rrezikuara nga reshjet e shiut: Kukës, Dibër, Lezhë, Durrës dhe Tiranë.

Njoftimi i Mbrojtjes Civile:

Rreshjet priten të ndikojnë në disa pjesë të vendit tonë.

Parashikimi nga ekspertët e Instituti i Gjeoshkencave tregon se gjatë ditës së nesërme, datë 17.04.2024 parashikohen reshje shiu të herëpashershme me intensitet të ulët dhe lokalisht mesatar në pjesën më të madhe të territorit prej orëve të mesnatës. Në orët e para të ditës parashikohen reshje shiu në formën e rrebeshe të shpejta dhe stuhi të herëpashershme me shkarkesa, të cilat në intervale të shkurtra kohore shfaqen problematika në Veriperëndim si dhe pjesërisht përgjatë Ultësirës Perëndimore dhe vijës bregdetare.

· ⚠️⛈️Sasia e reshjeve pritet të jetë me intensive deri lokalisht shumë intensive në qarkun e Shkodrës.

· 📍Në qarqet Kukës, Dibër, Lezhë, Durrës dhe Tiranë priten reshje intensive.

· 📍Në qarqet Elbasan dhe Vlorë priten reshje mesatare deri lokalisht intensive.

· Reshje shiu me intensitet të ulët deri në mesatar priten në qarqet e tjera.

📍Në qarqet Shkodër, Kukës, Dibër dhe Lezhë mund të ketë vërshime të shpejta të lumenjve të vegjël malorë dhe rrëshqitje të dherave. Në zonat urbane, në këto qarqe mund të shfaqen probleme me përmbytje të lokalizuara, në varësi të gjendjes së kanalizimeve.

⚠️Në datën 18.04.2023, parashikohen reshje shiu të herëpashershme me intensitet të ulët deri në mesatar në pjesën më të madhe të territorit.

Në këtë kohë, bashkitë të mobilizojnë strukturat e sistemit të Mbrojtjes Civile, si dhe institucioneve që kanë në administrim hidrovoret, rezervuarët, infrastrukturën rrugore, furnizimin me energji elektrike, furnizimin me ujë, monitorimin e nivelit të lumenjve dhe çdo strukturë tjetër që është në funksion të menaxhimit të emergjencave civile.

Ne ju kujtojmë se siguria e çdo qytetari është prioritare. Nëse hasni në ndonjë situatë emergjente, ju lutemi të kujdeseni për veten tuaj dhe për të tjerët. Numri i emergjencave 08000911 është gati për t’ju ndihmuar dhe për t’ju ofruar këshilla në kohë reale.