Aktualitet

Pagat e mësuesve dhe do të rriten

Pagat e mësuesve dhe do të rriten

Pas mbledhjes së qeverisë, Ministrja e Arsimit Evis Kushi në një deklaratë për mediat ka thë se vitin që vjen do të riten pagat e mësuesve me 6%. Ajo ka shtuar se pagat nuk dpo të rriten vetëm për mësuesit por edhe për punonjësit psiko-social

Deklarata e Ministres së Arsimit Evis Kushi:

Së pari dua të ndaj me ju lajmin e mirë për mësuesit dhe mësueset në të gjithë Shqipëri. Vitin e ardhshëm pagat do të rriten me 6%. Ky është hapi i parë i premtimit tonë që brenda këtij mandati pagat e mësuesve të rriten në 40%. Pagat nuk po rriten vetëm për mësuesin por edhe për punonjësit psiko-social në shkollat tona.

Kontributi i tyre ka qenë i jashtëzakonshëm. Ndërkohë lajme të mira vijnë edhe për arsimin e lartë. Një nga objektivat tonë është ndërkombëtarizimi i universiteteve në mënyrë që të diplomuarit tanë të kenë aftësi të konkurueshme me të rinjtë dhe të rejat në BE. Projektet e bashkëpunimit me universitetet më prestigjoze.

Tiranapost.al.Z.B