Aktualitet

Mos pyesni PS-në për financimet ruse në PD

Mos pyesni PS-në për financimet ruse në PD

Kryeministri Rama ka reaguar për herë të parë pas risjelljes në vëmendje të çështjes së financimeve ruse në PD. Në një konferencë shtypi, nisur nga takimi i fundit i ambasadores amerikane me kreun e grupit parlamentar të PS-së Taulant Balla, Rama u pyet:

Pyetja e gazetares: A ka shprehur ambasadorja shqetësimin e SHBA-së për ndonjë financim të mundshëm rus në PS?

Rama tha: PS financime ruse? Apo po e ktheni në anën e kundërt tani? Po e trajtoni me të drejtë këtë temë se ka riardhur në qendër të vëmendjes nga publikimi i SHBA, por kjo nuk është një temë e re apo e panjohur nga ne. Kjo është një temë që kur e kemi hapur ne na kanë përqeshur, edhe ata që sot e përdorin për politikën e tyre të brendshme, as një pjesë e mediave apo politike, përveç PS-së nuk ka marrë përsipër të thellohet në këtë drejtim. Ka qenë një skërmitje e madhe për ta mohuar me të qeshur këtë çështje dhe ja ku jemi sot. Sot duhet t`i drejtoheni prokurorisë dhe drejtësisë që mbylli hetimin. është për të ardhur keq që sot që skandalizoheni me këtë lajm. Jo se duhet të na besonin ne kur kjo çështje u hap, por duhet të bënin detyrën e tyre. Detyra e tyre nuk është që sa herë flas unë apo PS të skërmisin dhëmbët e të lëshojnë fjalë nga më të rëndat.

BBC, CNN dhe AFP publikuan në fillim të kësaj jave rezultatet e një raporti në të cilin thuhej se Rusia ka financuar disa parti politike për të rritur influencën e saj. Mes tyre përmendej një financim rus prej 500 mijë dollarësh për Partinë Demokratike të Shqipërisë, në zgjedhjet e vitit 2017.