Aktualitet

McGonial pranon fajësinë

McGonial pranon fajësinë

Ish-agjenti i FBI-së sapo u deklarua fajtor në një çështje të dytë penale kundër tij. Charles McGonigal, dikur një zyrtar i lartë i inteligjencës në NYC, pranoi se kishte fshehur 225,000 dollarë pagesa sekrete nga një njeri që kishte lidhje me Inteligjencën Shqiptare.

Në gjykatë, McGonigal tha se 225,000 dollarë i ishin dhënë atij hua nga një "mik dhe partner i mundshëm biznesi" dhe se paratë kishin për qëllim të ndihmonin në fillimin e një biznesi që ai po krijonte pa dijeninë e FBI-së ndërkohë që punonte ende për byronë.

Ish-zyrtari shqiptar është identifikuar nga disa media si Agron Neza. Huaja e Nezës për McGonigal, e dorëzuar me tre pagesa në para, nuk kishte kushte të shkruara dhe nuk u kthye kurrë. Ish e dashura e McGonigal ka thënë për Insajderin se ajo pa disa nga paratë në një çantë në dyshemenë e banesës së tyre në Brooklyn.