Aktualitet

Matura Shtetërore, 28 mijë nxënës do të testohen nesër për Gjuhën Shqipe dhe Letërsinë

Matura Shtetërore, 28 mijë nxënës do të testohen

Të hënën e 10 qershorit, 28 mijë maturantët do të testohen për njohuritë e tyre në gjuhën Shqipe dhe Letërsi. Në të gjitha qendrat e provimit, teza hapet në orën 10: 00 dhe për dy orë e gjysmë gjimnazistët do të duhet t’i japin zgjidhje pyetjeve me alternativa dhe zhvillim.

Eseja është pyetja që përmbyll provimin e cila ka dhe nivelin më të lartë të pikëve krahasuar me pyetjet e tjera. 60 pikë përmban i gjithë testi i Gjuhës dhe Letërsisë. Grupi hartues i tezës është ngujuar për përzgjedhjen e pyetjeve të provimit dhe sipas rregullores dalin nga ambientet e Qendrës së Shërbimeve Arsimore, pasi maturantët të kenë filluar provimin.