Aktualitet

Kujdes: Ky është linku që po qarkullon në WhatsApp-in e shqiptarëve, mos e klikoni

Kujdes: Ky është linku që po qarkullon në WhatsApp-in e

Agjencitë kibernetike të shteteve të ndryshme kanë dhënë alarmin për një mashtrim që po ndodh në internet, kryesisht përmes linqeve që klikohen nga WhatsApp e ku premtohen para.

Kjo skemë mashtrimi po përhapet edhe në Shqipëri ku në telefonët e përdoruesve të shumtë dërgohet një link ku premtohet një shumë prej 200 mijë lekësh.

Kujdes: Ky është linku që po qarkullon në WhatsApp-in e

Në këtë link promovohet pija e markës së njohur Coca-Cola, me të cilën po ta klikosh e po të ndjekësh hapat që të kërkojnë të vjedhin informacionet përmes të dhënave.

Ky është mesazhi:

‘Fondi i Wellness, Coca Cola. Klikoni për të hyrë dhe për të marrë pjesë në sondazh, keni mundësinë për të fituar 200 mijë lekë’. Këtë mesazh nuk duhet ta klikoni.

Krimet kompjuterike ndahen në tre lloje të mashtrimeve të kryera përmes manipulimit kompjuterik, falsifikimit kompjuterik dhe dëmtimit ose modifikimit të programeve kompjuterike ose të dhënave.

Kujdes: Ky është linku që po qarkullon në WhatsApp-in e

Kujdes: Ky është linku që po qarkullon në WhatsApp-in e

Kujdes: Ky është linku që po qarkullon në WhatsApp-in e

Kujdes: Ky është linku që po qarkullon në WhatsApp-in e

Qytetarët mund të denoncojnë përmes aplikacionit kompjuterik: “Raportimi online i krimit kompjuterik” në adresën www.asp.gov.al.

Linku zyrtar këtu.

*Tiranapost.al.