Aktualitet

Kontrolloni makinën para çdo udhëtimi, Rama: S’ka më shaka me kolaudimin

Kontrolloni makinën para çdo udhëtimi, Rama: S’ka më

Para çdo udhëtimit duhet të kontrolloni makinë, pasi sipas kodit Rrugor do të merrni përgjegjësi nëse lëvizni ndërkohë që makina ka mangësi teknike ose funksionale. Game over, nuk ka më shkaka me kolaudimin, shkruan kryeministri Rama në një postim të mbrëmshëm në Facebook.

Ai njofton Se nga rinisja e shërbimit të kontrollit teknik, tagër tashmë ekskluziv i DPSHTRR, (në 15 ditët e para) janë testuar 15,167 mjete nga të cilat: 3,454 mjete ose 23% e totalit të mjeteve janë ngelur/refuzuar!

Prej tyre:

-607 (75.4%) Mjete janë ritestuar pas riparimeve dhe plotësimit të normave!

-667 (19.4%) Mjete të ngelura, u ndalohet qarkullimi dhe priten për t’u riparaqitur në testim pas riparimeve!

-180 (5.2%) Mjete të refuzuara, u ndalohet qarkullimi (xhama të dëmtuar, goma të tejkonsumuara, defekte të rënda në sisteme, pamje e jashtme jo e rregullt)!

Postimi i plotë:

NJOFTIM MBI PROCESIN E KOLAUDIMIT TË AUTOMJETEVE
Nga rinisja e shërbimit të kontrollit teknik, tagër tashmë ekskluziv i DPSHTRR, (në 15 ditët e para) janë testuar 15,167 mjete nga të cilat:
10,063 Automjete (4 deri 8+1) (66%)
1,156 Autobusa (8%)
3,179 Kamiona (21%)
617 Rimorkio (4%)
120 Motomjete (0.8%)
32 Mjete Ndërtimi/Punimi Toke (0.2%)
3,454 mjete ose 23% e totalit të mjeteve janë ngelur/refuzuar!
2,607 (75.4%) Mjete janë ritestuar pas riparimeve dhe plotësimit të normave!
667 (19.4%) Mjete të ngelura, u ndalohet qarkullimi dhe priten për t’u riparaqitur në testim pas riparimeve!
180 (5.2%) Mjete të refuzuara, u ndalohet qarkullimi (xhama të dëmtuar, goma të tejkonsumuara, defekte të rënda në sisteme, pamje e jashtme jo e rregullt)!
RIPARONI NË AFATET LIGJORE MJETET RRUGORE! KONTROLLONI MJETIN PËRPARA ÇDO UDHËTIMI!
Kodi Rrugor, Neni 71, pika 5 dhe Neni 78, pika 4 JU BËJNË DIREKT PËRGJEGJËS NËSE DILNI NË QARKULLIM ME MJET RRUGOR ME MANGËSI TEKNIKE OSE FUNKSIONALE!
Penalizimet: MASA, GJOBA, PEZULLIM LICENSASH dhe DERI DALJE E PËRHERSHME E MJETIT NGA QARKULLIMI! S’KA MË “SHAKA” ME KOLAUDIMIN!
GAME OVER

Kontrolloni makinën para çdo udhëtimi, Rama: S’ka më

Kontrolloni makinën para çdo udhëtimi, Rama: S’ka më

Kontrolloni makinën para çdo udhëtimi, Rama: S’ka më

Kontrolloni makinën para çdo udhëtimi, Rama: S’ka më

*Tiranapost.al.