Aktualitet

13 vjet nga çekët, tek çekët dhe prapë në vendnumëro

13 vjet nga çekët, tek çekët dhe prapë në

Një status i Ditmir Bushatit në Twitter të kujton paradoksalisht se sa shumë kohë Shqipëria ka humbur drejt Europës. Para 13 vjetësh përgjatë presidencës çeke ne kemi nisur procesin e aplikimit për anëtarësim dhe në 2022-shin jemi ku kemi qenë, në vendnumëro.

13 vjet nga çekët, tek çekët dhe prapë në

Statusi i ish-ministrit të Jashtëm, Ditmir Bushati:

“Tani që Çekia rimerr kryesimin e Këshillit të Europës, vlen të rikujtojmë se në vitin 2009, gjatë presidencës çeke të asaj kohe, Shqipëria aplikoi për anëtarësim në BE. 13 vjet më vonë, Shqipëria do të fillojë bisedimet me BE-në, sërish gjatë kryesimit nga Çekia. Një shembull që tregon se zgjerimi duhet rregulluar!”